Ελλάδα

Πυλαία: 200.000 ευρώ αποζημίωση από τον Δήμο για τον θάνατο 65χρονου από αγέλη σκύλων

Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη καλείται να πληρώσει αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ στα παιδιά ενός 65χρονου που έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση αδέσποτων σκύλων.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2020 στην περιοχή Ελαιόρεμα, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Την αποζημίωση επιδίκασε δικαστήριο και το ποσό καλείται να πληρώσει ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, καθώς η επίθεση έγινε εντός των διοικητικών του ορίων.

Ο δικηγόρος της οικογένειας να κάνει λόγο για «ηθική δικαίωση», τονίζοντας ότι η δικαστική απόφαση «ανοίγει το δρόμο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους δήμους, καθώς οριοθετεί τις ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση των αδέσποτων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη αναμένει να πάρει εγγράφως την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και τότε θα αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση ή θα πληρώσει το ποσό της αποζημίωσης.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο 65χρονος άντρας, τα ξημερώματα της Παρασκευής 6 Μαρτίου 2020, είχε βγει στην περιοχή Ελαιόρεμα όταν ξαφνικά του επιτέθηκε αγέλη αδέσποτων σκυλιών.

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή τον βρήκαν και τον μετέφεραν στο Ιπποκράτειο.

Ο 65χρονος μπήκε σε ΜΕΘ, αλλά τελικά άφησε την τελευταία του πνοή μετά από τρεις εβδομάδες.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση στον 65χρονο, η ίδια αγέλη δάγκωσε και έναν 82χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε επίσης στο «Ιπποκράτειο» με πιο ελαφρά τραύματα.

banner-article

Ροη ειδήσεων