Κόσμος Πολιτική

ΜέΡΑ25: Ο αγώνας των Παλαιστινίων δεν είναι σόου στο Tik Tok

Όταν ξεκίνησε ο νέος γύρος του πολέμου στη Γάζα, πόλεμος ο οποίος σταθερά μετατρέπεται σε επιχείρηση εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας από την πλευρά του Ισραήλ, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μια θέση πρωτοφανούς στήριξης του Ισραήλ, πρωτοφανούς ακόμα και για τα μέτρα αυτού του νέου ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει καμία σχέση με τα κινήματα και τις αντιστάσεις.Και συνέχισε να έχει την ίδια θέση στήριξης της γενοκτονίας, την οποία βάπτιζε “άμυνα”, ακόμα και όταν οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, στις οποίες πρωταγωνιστούσαν το ΜέΡΑ 25 και άλλες αριστερές δυνάμεις, αναδείκνυαν το έγκλημα που συντελείται.

Σήμερα, υπό το βάρος και της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου, που κρίνει τον Νετανιάχου ως ένοχο εγκλημάτων πολέμου και της γενικευμένης διεθνούς κατακραυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με την υποκριτική θέση των ΗΠΑ, που κάνουν γενικόλογες ευχές για ειρήνευση, συνεχίζοντας να εξοπλίζουν το Ισραήλ και αναφέρονται στη λύση των δύο κρατών με τρόπο που είναι αδύνατο να επιτευχθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δυστυχώς βαρύνεται και με την στρατιωτική συμμαχία με το Ισραήλ του Νετανιάχου και τη χούντα της Αιγύπτου, θα έκανε καλά να απολογηθεί για το γεγονός ότι αποκάλεσε “νόμιμη άμυνα” τη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων παιδιών και αμάχων αντί να προχωρά στην ύβρη των άνευ ουσίας και άνευ σημασίας επισκέψεων σε άλλες περιοχές της Παλαιστίνης για προεκλογικές σκοπιμότητες.

Ο αγώνας για την Παλαιστίνη, είναι εδώ και δεκαετίες αγώνας για την ανθρωπότητα. Δεν θα τον κάνει και αυτόν σόου στο Tik Tok του ο κύριος Κασσελάκης.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας