Κόσμος

Γάζα: Στους 40 οι νεκροί από την ισραηλινή επίθεση σε καταυλισμό στη Ράφα – «Σκόπιμος βομβαρδισμός» λέει η Αίγυπτος

Η παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε ότι 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον καταυλισμού στη Ράφα, στο νότιο τμήμα του θύλακα.

Η επίθεση του Ισραήλ έχει προκαλέσει οργή καθώς άμαχοι για άλλη μία φορά πλήρωσαν με τη ζωή τους την επιμονή της κυβέρνησης Νετανιάχου να χτυπήσει στη Ράφα.

«Η σφαγή που διέπραξε ο ισραηλινός στρατός κατοχής στις σκηνές των προσφύγων στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, προκάλεσε 40 “μάρτυρες” και 65 τραυματίες», δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ Μουγάγιρ, εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας στη Γάζα.

Την ίδια στιγμή, η Αίγυπτος καταδίκασε «τον σκόπιμο βομβαρδισμό από τις ισραηλινές δυνάμεις των σκηνών εκτοπισμένων» στη Ράφα.

Από το Κάιρο το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε σε ανακοίνωσή του από το Ισραήλ «να εφαρμόσει τα μέτρα που όρισε το Διεθνές Δικαστήριο για τον άμεσο τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων» στη Ράφα, που βρίσκεται στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Στο Ισραήλ, αντικρούουν τις κατηγορίες, λέγοντας πως πραγματοποίησαν βομβαρδισμό με «πυρομαχικά ακριβείας εναντίον κτιριακού συγκροτήματος της Χαμάς στη Ράφα» όπου «επιχειρούσαν σημαντικοί τρομοκράτες» του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος. Στόχος ήταν δυο αξιωματούχοι της Χαμάς στη Δυτική Όχθη, ο Γιασίν Ραμπία και ο Χαλέντ Ναγκάρ.

Παραδέχτηκαν ωστόσο τις απώλειες αμάχων, λέγοντας πως το συμβάν τελεί «υπό εξέταση».

«Η επιδρομή έγινε εναντίον θεμιτών στόχων δυνάμει του διεθνούς δικαίου, με τη χρήση πυρομαχικών ακριβείας, στη βάση ακριβών πληροφοριών για τη χρήση της περιοχής από τη Χαμάς», ανέφεραν

Η UNRWA χαρακτηρίζει «τρομακτικές» τις επιθέσεις στη Ράφα

Η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) χαρακτήρισε «τρομακτικές» τις πληροφορίες για επιθέσεις με στόχο οικογένειες που είχαν αναζητήσει καταφύγιο στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Οι πληροφορίες που έρχονται από τη Ράφα για περισσότερες επιθέσεις σε οικογένειες που αναζητούν καταφύγιο είναι ανατριχιαστικές. Υπάρχουν πληροφορίες για μαζικές απώλειες, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, ανάμεσα σε αυτούς που σκοτώθηκαν…Η Γάζα είναι η κόλαση επί της γης. Οι εικόνες από τη χθεσινή νύχτα είναι μια ακόμη μαρτυρία αυτού», έγραψε η UNRWA στο twitter.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ανακοίνωσαν χθες ότι ισραηλινοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν χθες τον θάνατο τουλάχιστον 40 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων στη Ράφα, περιοχή όπου καταφεύγουν οι εκτοπισμένοι.

 topontiki.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων