Βέροια Νάουσα

Ενημερωτική και βιωματική δράση στο ΣΔΕ Νάουσας

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας πραγματοποίησε ενημερωτική δράση σε εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους/-ες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας  Νάουσας. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου, ύστερα από πρόσκληση της Διεύθυνσης του Σχολείου.

Η ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, Τσαπαροπούλου Έφη, ενημέρωσε τους/τις συμμετέχοντες/ουσες σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του (ψυχολογική, κοινωνική, νομική, εργασιακή στήριξη)τα όσο  προς τις γυναίκες θύματα έμφυλης βίας, όσο και προς τις γυναίκες που διαβιούν σε συνθήκη ευαλωτότητας (άνεργες, μονογονείς, ΑμεΑ, προσφύγισσες/μετανάστριες).

Μετά την ενημέρωση ακολούθησε εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης/ενδυνάμωσης, στο οποίο η συντονίστρια-ψυχολόγος, μέσω βιωματικών ασκήσεων, παρότρυνε τους/τις εκπαιδευόμενους/-ες να αποτυπώσουν σε ένα χαρτί σε σχήμα μεταλλίου τους λόγους για τους οποίους θα το απένειμαν στον εαυτό τους, τους λόγους, δηλαδή, που αισθάνονται περήφανοι για αυτά που έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα σε σχέση με τον εαυτό τους και σε σχέση με τους άλλους.

 

Η συνάντηση έκλεισε με συζήτηση και  μοίρασμα σκέψεων σχετικά με αυτά που κατέγραψε η ομάδα. Ο/η  κάθε εκπαιδευόμενος/η είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τον εαυτό του/της και να εκφράσει τις σκέψεις του/της αναφορικά με το ποια είναι αυτά τα στοιχεία για τα οποία αισθάνεται καλά με τον/την ίδιο-ια και το πώς ένιωσε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συμπλήρωσης.

Το ΣΚ Γυναικών Βέροιας ευχαριστεί για την πρόσκληση και φιλοξενία τον Διευθυντή του ΣΔΕ Νάουσας, κ. Αβραάμ Σαχπατζίδη. Η εν λόγω δράση εντάσσεται  στο Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

banner-article

Ροη ειδήσεων