Κοινωνία Υγεία

Καταγγελία παιδοχειρουργού: 3.000 παιδιά(!) στη λίστα αναμονής για χειρουργείο στο Παίδων Αγία Σοφία

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας αντί να βλέπει τη διάλυση των νοσοκομείων συνολικότερα και των νοσοκομείων Παίδων ειδικότερα, βλέπει “αριστερούς πυρήνες” που επιβουλεύονται την άριστη κυβέρνηση, οι γιατροί φωνάζουν κυριολεκτικά για τις συνθήκες πλήρους κατάρρευσης στη δημόσια περίθαλψη.

Η παιδοχειρουργός Δρ. Αγγελική Κρικρή, μιλώντας στο Kontra Channel περιέγραψε την αθλιότητα της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη φροντίδα των παιδιών και κατήγγειλε ότι αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία 3.000 παιδιά (!) είναι στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν.

Θυμίζουμε ότι οι γιατροί των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων έχουν ανακοινώσει ότι σταματούν τα χειρουργεία από τις 27 Μαΐου στο «Αγλαΐα Κυριακού» και από την 1η Ιουνίου στο «Αγία Σοφία» λόγω ελλείψεων προσωπικού και ειδικά αναισθησιολόγων.

Η  παιδοχειρουργός Δρ. Αγγελική Κρικρή, επεσήμανε ότι το υπουργείο Υγείας προσπαθεί με τεχνητό τρόπο να μειώσει τη λίστα αναμονής για χειρουργείο, προωθώντας παιδιά που πρέπει να χειρουργηθούν προς το νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» και το Παίδων Πεντέλης.

Κατήγγειλε, επίσης, ότι επιλέγονται προκειμένου να προωθηθούν για χειρουργείο σε άλλα νοσοκομεία άρρωστα παιδιά «από τις πιο ευπαθείς, αδύναμες και ευάλωτες ομάδες, χωρίς να ξέρουν ποιος είναι ο χειρουργός τους γιατί έκλειναν τηλεφωνικά το ραντεβού τους μέσω του 1535.

Η Αγγ. Κρική σχολίασε με ειρωνικά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την είσοδο της τεχνητής νοημοσύνης στα νοσοκομεία – εμπόλεμες ζώνες, σημειώνοντας:

«Μέχρι να βάλουμε την τεχνητή νοημοσύνη θα παρακαλούσα πολύ στο Παίδων Αγία Σοφία να αγοράσουν  έναν λαπαροσκοπικό πύργο που έχουμε ακόμα τον ίδιο που έκανα εγώ ειδικότητα το 2000 πριν από 24 χρόνια».!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας