Βέροια Γράμματα & Τέχνες Θέατρο Πολιτισμός

ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας: “Σπόροι” & “Μπόμπιρες” έκαναν την πρώτη τους θεατρική εμφάνιση

Ο Πέτρος Μαλλιάρας και η Δήμητρα Σταματίου ανέβασαν τις Θεατρικές Ομάδες Νηπίων ΣΠΟΡΟΙ και Α’ Δημοτικού ΜΠΟΜΠΙΡΕΣ στο σανίδι του Χώρου Τεχνών, παίρνοντας το βάφτισμα στη θεατρική Τέχνη.

Οι ερασιτεχνικές σκηνές του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας ξεκινούν, λοιπόν, από πολύ νωρίς, από τα νήπια και την Α΄Δημοτικού κι αυτό από τη μια είναι τολμηρό κι από την άλλη ελπιδοφόρο.

Φυσικά και δεν έχει κανείς την απαίτηση να καταλάβουν πολλά πράγματα τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Αλλά και μόνο που πατούν το σανίδι της σκηνής ξεπερνώντας το φόβο που προκαλεί η επαφή με το κοινό, το ότι πειθαρχούν σε όσα διδάσκονται και σιγά – σιγά κάτι θα τους μένει κι από τα κείμενα, είναι θετικό.

Οι δύο σκηνοθέτες που συνέλαβαν την ιδέα του έργου του ” «This is the End(;)» καινοτόμησαν. Θέλησαν να δώσουν τον φόβο των μεγάλων απέναντι σε μια οποιασδήποτε αιτίας καταστροφή, με κυριάρχη τον πόλεμο και την αθωότητα από την άλλη των παιδιών με την έμφυτη αισιοδοξία τους, που οδηγεί από το σκοτάδι στο φως.

Με τη σύμπραξη πάνω στη σκηνή των  ομάδων ενηλίκων  ΔέΣΗ και Duende, τόλμησαν να στήσουν το έργο, που ουσιαστικά η ραχοκοκκαλιά του ήταν τρία ποιήματα. Του Τάσου Λειβαδίτη, της Ελένης Βακαλό και της Κατερίνας Γώγου.

Θέμα τους η φύση του ανθρώπου, που είναι ικανός και για το καλύτερο και για το χειρότερο. Στόχος η καταδίκη του πολέμου και η αναζήτηση της ανθρωπιάς. Αγώνας και ελπίδα.

Με τα παιδικά τραγούδια που παρεμβάλλονταν ανάμεσα στα δύο ποιήματα φαινόταν από τη μια το πρόσωπο των μεγάλων κι από την άλλη το τρυφερό πρόσωπο των παιδιών.

Παρακινδυνευμένο το εγχείρημα, αλλά με θετικό πρόσημο και βέβαια σημαντικότατη η βοήθεια που πρόσφεραν οι ομάδες ενηλίκων που οδήγησαν στο αίσιο τελικό αποτέλεσμα.

Όσο για τους μικρούληδες και τις μικρούλες είναι σίγουρο πως το καταευχαριστήθηκαν!

Φωτογραφίες: faretra.info

…………………………

Συντελεστές Παράστασης

Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαλιάρας, Δήμητρα Σταματίου

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Δημήτρης Γεωργόπουλος

Ηχοληψία/Τεχνικός Ήχου: Αλέξανδρος Καροτσέρης

Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος

Επιμέλεια Βίντεο: Roman Filiev

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Ψυχαράκης

Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

 

Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά): 

(ανήλικοι) Βουτσικίδου Στεφανία-Μαρία, Δεληγιάννης Αργύριος-Παναγιώτης, Δεληγιάννης Ελευθέριος-Λουκάς, Θεοφίλου Αγάπη, Κάτσιος Χρήστος, Μπρίτσκος Γεώργιος, Παπαδοπούλου Σουμέλα, Πασβάτη Αναστασία, Πασβάτης Νικόλαος, Πρόϊος Μάξιμος, Σιούρδα Μιχαέλα, Χαραβατίδης Παναγιώτης, Χαρισιάδου Δέσποινα, Χατζηπαυλίδου Ελένη-Μιχαέλα                                       

(ενήλικοι) Χάρη Αξούριστου, Αλεξάνδρα Βύζα, Δαμιανός Γκρίτζαλης, Αφροδίτη Καλαϊτζή, Βαγγέλης Καραΐνδρος, Ζαχαρένια Κιατίπη, Ταΐσια Κράβετς, Αναστασία Λέκκα, Κωνσταντίνα Λέκκα, Μελίνα Λούρη, Μαργαρίτα Μακρυκώστα, Μάγδα Ναζλίδου, Γιάννης Παπαγιανόπουλος, Χρύσα Ρογιάννη, Αφροδίτη Φιλίντα

…………………….

…………………

banner-article

Ροη ειδήσεων