Πολιτική Συν & Πλην Σχόλια

Και τα τετράποδα συμμετέχουν στην… προεκλογική εκστρατεία!

Χθες η Φάρλεϊ του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η guest star που τον συνόδευε στην προεκλογική του εκστρατεία, περνώντας από τη Βέροια.

Και, βέβαια, η σκυλίτσα του Στέφανου είναι τόσο χαριτωμένη, που κλέβει τις καρδιές όχι μόνο των ζωόφιλων, αλλά και των μη! Από δω, όμως, μέχρι το να συνοδεύει τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην προεκλογική του εκστρατεία, ε, υπάρχει κάποια απόσταση!

Ο Κασσελάκης έγινε αντικείμενο θερμής υποδοχής από τους οπαδούς του στην Πλατεία Αγίου Αντωνίου και διέσχισε την Αγορά της πόλης αγκαλιάζοντας κόσμο, πίνοντας καφέ και δηλώνοντας “θα σπάσουμε αυγά” στην ερώτηση πώς πάει η εκστρατεία!

Βέβαια, σε μας τους μεγαλύτερους, που έχουμε, όπως και να το κάνουμε, μια άλλη αντίληψη για το πώς στήνονται οι προεκλογικές εκστρατείες, όλα αυτά είναι λίγο περίεργα. Αλλά είναι πια θέμα εποχής και επικοινωνίας.

Θυμόμαστε, μικρά παιδιά τότε, την Πλατεία Αγίου Αντωνίου ασφυκτικά γεμάτη και τον “Γέρο της Δημοκρατίας”, τον Γεώργιο Παπανδρέου, να δυναμιτίζει με πύρινους λόγους το ακροατήριό του. Θυμόμαστε το σύνθημα 114, που δεν το καταλαβαίναμε εδώ που τα λέμε, εμείς ως παιδιά, στο βαθύτερο νόημά του. Πάντως, το φωνάζαμε…

Τώρα αλλάξανε τα πράγματα. Το επικοινωνιακό παιχνίδι μεταξύ αρχηγών και ψηφοφόρων παίζεται αλλιώς. Ένα debate, αμερικανόφερτο κι αυτό είναι ένας συνήθης τρόπος. Κι όταν, όμως, δεν αποφασιστεί, τότε το Τik Τok γίνεται προσφιλέστατη επικοινωνία κάποιων αρχηγών με τους νέους!

Ο Κασσελάκης, γνωρίζοντας καλά αυτά τα παιχνίδια επικοινωνίας, τα χρησιμοποιεί κατά κόρον. Σε κάποια μάλιστα από τις επικοινωνίες του συνομιλεί με τη Φάρλεϊ  τρυφερά. Και είναι φυσικό. Ξέρει πόσο στην Αμερική τέτοιου είδους προβολές υποψηφίων προέδρων, με δίπλα τους μια εντυπωσιακή, για παράδειγμα, γυναίκα, ή οτιδήποτε άλλο προκαλεί την προσοχή, μετράει. Αυτό είναι φυσικό.

Το περίεργο είναι πως κι ο Πρωθυπουργός καταφεύγει στο Tik Tok, μιλώντας με τον Πίνατ, το δικό του σκύλο, αποκαλώντας το “Ευρωκομματόσκυλο”! Αλιεύει κι αυτός , ολόκληρος… πρωθυπουργός, ψήφους από τα παιδιά του Tik Tok, που η πλατφόρμα έγινε γι’ αυτά τρόπος ζωής!

Tik Τok -ποιηθήκαμε, λοιπόν, και εις άλλα με υγεία!!

far

………………….

Παρακάτω videos και κείμενα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές:

Κασσελάκης: Βάζει τη Φάρλι απέναντι στον Πίνατ – Η απάντηση μέσω TikTok στον Μητσοτάκη

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας