Βέροια Κόσμος Τοπικά

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ημαθίας: Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού

  (αριθμός νεκρών παλαιστίνιων από τις 7/10/2023:  τουλάχιστον 35.562 )

   Μπορεί οποιοσδήποτε από μας που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται και να θεωρείται άνθρωπος, με λογική, συναίσθημα κι αισθητική, να σωπάσει μπροστά στην ανθρωπιστική καταστροφή που συμβαίνει τους τελευταίους εφτά μήνες στη δυτική όχθη και στη λωρίδα της Γάζας; Μπορεί, ένα παραπάνω, κάποιος  γιατρός ή υγειονομικός να αδιαφορεί για 1,4 εκατομμύρια αποκλεισμένους ανθρώπους στην πλειοψηφία τους παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους που βλέπουν το θάνατο στα μάτια κάθε δευτερόλεπτο με την πείνα, την έλλειψη νερού, στέγης, ρούχων, φαρμάκων, νοσοκομείων, τις μολυσματικές ασθένειες κι αν όχι από αυτά να σκοτώνονται σε πυραυλικές επιθέσεις, βομβαρδισμούς πολυώροφων πολυκατοικιών και υποδομών, σε επιθέσεις με drones ή από σφαίρες; Είναι αυτοί οι τρομοκράτες; Ως πού φτάνουν τα όρια της αυτοάμυνας;

Κόντρα στην υποπληροφόρηση, την παραπληροφόρηση και στο γενικότερο αποπροσανατολισμό ενδιαφερόμαστε, συζητάμε, ενημερωνόμαστε, δραπετεύουμε από τα στενά όρια της ατομικής επιβίωσης στα οποία μας έχουν εγκλωβίσει,  διαμορφώνουμε άποψη και απαντούμε στις θρασείς και προκλητικές ρητορικές <<ξεπλύματος>> του εγκλήματος που διαπράττεται.

     Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ταυτιστούμε ιδεολογικά με την ακραία ισλαμιστική οργάνωση της Χαμάς. Σε κάθε περίπτωση καταδικάζουμε ως τρομοκρατική και απεχθή την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Όμως, ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος;  Δεν είναι η πολύχρονη κατοχή του ισραηλινού κράτους και τα εγκλήματα που διαπράττει συστηματικά σε βάρος του παλαιστινιακού λαού με τη στήριξη των Η.Π.Α. της ευρωπαϊκής ένωσης και των συμμάχων τους που έχουν οδηγήσει σε χιλιάδες νεκρούς παλαιστίνιους, σε διαδοχικές γενιές ορφανών, σε χιλιάδες σακατεμένους και φυλακισμένους, ερειπωμένες πόλεις και χωριά κι εποικισμούς σε παλαιστινιακά εδάφη; Η αντίδραση αυτή δεν υπήρξε <<κεραυνός εν αιθρία>> κι αυτοί που ψάχνουν τις αιτίες θα πρέπει να τις ψάξουν στις ολοένα κλιμακούμενες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού, του οποίου η επιθετικότητα στρέφεται, τελικά, κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού.

               Μένουμε στη σωστή μεριά της ιστορίας-συντασσόμαστε υπέρ:

  • Της παύσης της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ.
  • Της αποχώρησης των ισραηλινών στρατευμάτων από την περιοχή, της επιστροφής των προσφύγων στις κατοικίες τους με εποπτεία του ΟΗΕ, της αποφυλάκισης των παλαιστίνιων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές.
  • Της συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα, ιματισμός, φάρμακα) και της αποστολής στον προορισμό της.
  • Αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ-ενεργοποίηση του αντίστοιχου ψηφίσματος του ελληνικού κοινοβουλίου του 2015.
  • Καμία στήριξη ,διπλωματική ή στρατιωτική, στο κράτος του Ισραήλ.
  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και όλες τις πολεμικές συγκρούσεις, κανένας έλληνας στρατιωτικός εκτός συνόρων, να επιστρέψει η φρεγάτα << Ύδρα >> από την ερυθρά θάλασσα.

     Είμαστε με τον κόσμο των λαών, της ειρήνης και της συνεργασίας και όχι της μιας χούφτας μονοπωλίων που μοιράζοντας τα κέρδη τους χαράσσουν σύνορα με αίμα!

      “και απ’ την Ημαθία ακούγεται καλά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!”

        (αριθμός νεκρών παλαιστίνιων από τις 7/10/2023:  τουλάχιστον   35.562 )

ο πρόεδρος,                                            ο γραμματέας,

Καρτσιούνης Γιώργος.                 Παπαδήμος Κωνσταντίνος.         Βέροια, 21/5/2024

banner-article

Ροη ειδήσεων