Βέροια Εκδηλώσεις Εργασιακά Τοπικά

ΔΑΣ ΟΤΑ Ημαθίας: Κάλεσμα στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία / Τρίτη 21 Μάη

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:00 π.μ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με τις πετυχημένες απεργίες μας στις 28 Φλεβάρη, στις 17 Απρίλη και την Πρωτομαγιά δώσαμε ένα αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα μείνουμε σιωπηροί στον σφαγιασμό του εισοδήματος μας, στην χειροτέρευση της ζωής των οικογενειών μας, στην ακρίβεια που εξαφανίζει τον μισθό μας. Οι απεργίες αυτές πραγματοποιήθηκαν ενάντια σε «θεούς και δαίμονες», κόντρα και σε συνδικαλιστικές ηγεσίες που έπαιξαν συχνά υπονομευτικό ρόλο στην οργάνωση τους.

Σήμερα πρέπει να τραβήξουμε μπροστά. Η ΔΑΣ Ημαθίας καλεί κάθε συνάδελφο να πάρει αποφασιστικά μέρος στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που έχει προκηρυχτεί την Τρίτη 21 Μάη για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα, για όλες τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους με κάθε σχέση εργασίας. Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας. Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι την κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Την ίδια ώρα που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ξεκοκαλίζουν δισεκατομμύρια σε επιχορηγήσεις και βλέπουν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες των Δήμων της Ημαθίας καλούνται να σφίξουν και άλλο το ζωνάρι: εντατικοποίηση της δουλειάς, τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, αναθέσεις υπηρεσιών σε ιδιώτες, διατήρηση και ενίσχυση του άθλιου καθεστώτος πολιτικής ομηρίας των συμβασιούχων συναδέλφων.

Έχουμε την δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Και η δύναμη μας βρίσκεται στη συλλογική δράση και στον αγώνα μας, σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε χώρο δουλειάς. Όλοι μαζί στην απεργία της ερχόμενης Τρίτης. Ο αντίπαλος μας, οι κυβερνήσεις, οι Δημοτικές αρχές, η Ε.Ε με τις αντεργατικές οδηγίες της που γίνονται νόμοι, είναι ισχυροί, αλλά δεν είναι ανίκητοι.

Απαιτούμε- διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας. Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η διετία 2016 – 2017 που έχει «παγώσει».
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία.
  • Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας, με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με επιπλέον κρατική χρηματοδότηση.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
  • Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών των Δήμων. Να καταργηθούν οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί και οι Ανώνυμες Εταιρείες.
  • Να μην προχωρήσει η εμπορευματοποίηση του νερού.
  • Άμεσα μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία. Ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας με το αναγκαίο προσωπικό.
  • Κατάργηση του χαρατσιού της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας».
  • Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και άμεση χορήγησή του.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις. Να επιστρέψει τώρα η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα. Καμία αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία. Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Βέροια, 17/5/2024

ΔΑΣ ΟΤΑ Ημαθίας

banner-article

Ροη ειδήσεων