Άρθρα Κοινωνία Οικονομία Πολιτική

“Ακρίβεια! Χρυσάφι στα ταμεία των δανειστών…” / γράφει ο Δημήτρης Τσιμούρας

Είναι ολοφάνερο ότι καμιά κυβέρνηση, τουλάχιστον την τελευταία 15ετία, δεν έχει επί της ουσίας τη λαϊκή υποστήριξη, ενώ από δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο… κανένας.

Όλες εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό και λειτούργησαν και λειτουργούν παρά τη θέλησή του. Του φόρτωσαν τρία μνημόνια, εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους, ξεπούλησαν και ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, διευκολύνουν τις κατασχέσεις και την απώλεια περιουσίας για εκείνους που έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Η φτώχεια, η ανεργία, η ακρίβεια και η άγρια εκμετάλλευση των λαϊκών στρωμάτων, καθημερινά όλο και παίρνουν μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι νομοθετικές «ρυθμίσεις» της κυβέρνησης λειτουργούν σαν μηχανισμός συσσώρευσης πλούτου σε ένα σχετικά μικρό αριθμό επιχειρήσεων και επιχειρηματιών, αφαιρώντας τον από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Βλέπε τράπεζες, ιδιωτική ΔΕΗ, ιδιωτικά διυλιστήρια, κατασκευαστικές και άλλες εταιρίες, που εννοείται, αποτελούν βασικά κυβερνητικά στηρίγματα.

Βέβαια, ας μην ξεχνάμε και τον μεγάλο… σύμμαχο, πέραν του Ατλαντικού, στον οποίο έχουμε παραδώσει γη και ύδωρ, αλλά ας μείνουμε εντός της Ηπείρου μας.

Το σημαντικότερο, ίσως, κυβερνητικό στήριγμα αποτελούν οι δανειστές, οι οποίοι έχουν τη γενική εποπτεία επί των κυβερνήσεων και στους οποίους καθημερινά ορκίζεται πίστη και η σημερινή κυβέρνηση, εκπληρώνοντας στο ακέραιο τις… υποχρεώσεις της, απομυζώντας τους Έλληνες ιθαγενείς.

Ένα βασικό εργαλείο για τη συσσώρευση πλούτου στα κρατικά ταμεία είναι η ακρίβεια, η οποία και προέρχεται καθαρά από την κυβερνητική “βούληση”.

Η ακρίβεια σχετίζεται άμεσα με την μονόπλευρη υψηλή φορολογία, η οποία μας επιβάλλεται … «τοις κείνων ρήμασι… πειθομένη».

Η χώρα μας έχει το… προνόμιο(!) να είναι μία από τις ακριβότερες χώρες στα καύσιμα στον κόσμο. Κι αυτό, γιατί αφενός τα διυλιστήρια αποκομίζουν κέρδη κατά βούληση, υπερκέρδη τα ονομάζουν, νομιμοποιώντας τα στην ουσία, αποφεύγοντας τον όρο αισχροκέρδεια.

Στις υψηλές πλέον τιμές των καυσίμων, όταν φεύγουν από τα διυλιστήρια, επιβάλλονται φόροι επί φόρων εκτοξεύοντας την τελική τους τιμή στα ύψη.

Η ακρίβεια των καυσίμων έχει άμεση συνέπεια στην ακρίβεια της παραγωγής και της μεταφοράς στην κατανάλωση των προϊόντων, στην τελική τιμή των οποίων προστίθεται και ο ΦΠΑ, που για τα περισσότερα προϊόντα είναι 24%.

Το αποτέλεσμα μόνο για το 2023 ήταν η συσσώρευση στα κρατικά ταμεία υπερπλεονάσματος, που ξεπερνά το “αστρονομικό” ποσό των 4οοο εκατομμυρίων ευρώ, προς τέρψιν των δανειστών, που έχουν να εισπράξουν, και της συσσώρευσης ακόμη μεγαλύτερης φτώχειας στον ελληνικό λαό.

Κι αυτή η πολιτική, αν δεν ανατραπεί, θα εφαρμόζεται για πολλές δεκαετίες ακόμα, σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις των κομμάτων που κυβέρνησαν, που γι αυτά αποτελούν “ευαγγέλιο”!

Ας μην προσποιείται λοιπόν η κυβέρνηση πως ψάχνει να βρει αλλού τις αιτίες της ακρίβειας.  Είναι η ίδια που την επιβάλλει. Χρυσάφι για τα κρατικά ταμεία, χρυσάφι στα χέρια των δανειστών, φτώχεια και εξαθλίωση για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού!

ΥΓ. α) Ας μην παραβλέψουμε και τους ειδικούς φόρους που επιβάλλονται, πέρα από τον ΦΠΑ,  σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης όπως για παράδειγμα η μπύρα και ο καφές.

β) και μέσα απ’ αυτή τη φτώχεια και την ακρίβεια “επενδύουμε” στην… άμυνα στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία γινόμενοι  βασιλικότεροι του Βασιλέως, προς τέρψιν “συμμάχων” και δανειστών!

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας