Κόσμος Περίεργα

Άλογα του Ιππικού «δραπέτευσαν» / Πανικός και τραυματίες στο κέντρο του Λονδίνου

Τα ελεύθερα άλογα συγκρούστηκαν και με λεωφορείο, ενώ φέρεται να το έσκασαν κατά τη διάρκεια πρόβας για παρέλαση.
 Άλογα εθεάθησαν να καλπάζουν ελεύθερα σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου, προς μεγάλη έκπληξη περαστικών και αυτοκινητιστών, σύμφωνα με την αστυνομία και μέσα ενημέρωσης. Σε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζονται δύο ζώα, το ένα λευκό και γεμάτο αίματα και το άλλο μαύρο, να καλπάζουν σε μια λεωφόρο, προσπερνώντας ένα σκούτερ και μοιάζοντας κάποια στιγμή να πέφτουν πάνω σ’ ένα ταξί, αφού πέρασαν μια διασταύρωση με κόκκινο.

Σύμφωνα με το BBC, τέσσερις άνθρωποι φέρεται τραυματίστηκαν από τα άλογα σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες του Λονδίνου: την οδό Buckingham Palace Road, την πλατεία Belgrave και τη διασταύρωση μεταξύ Chancery Lane και Fleet Street.

 

Ένα από τα άλογα συγκρούστηκε με ένα σταθμευμένο τουριστικό λεωφορείο: «Επιβεβαιώνουμε ότι ένα από τα λεωφορεία μας υπέστη ζημιά σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού που αφορούσε τα άλογα του Ιππικού. Ένα από τα άλογα έτρεξε στο μπροστινό μέρος του σταθμευμένου οχήματός μας. Ευτυχώς, κανένα από τα μέλη της ομάδας μας δεν τραυματίστηκε. Το κύριο μέλημά μας είναι η ευημερία των αναβατών και των ζώων που εμπλέκονται στο περιστατικό. Αυτή τη στιγμή συντονιζόμαστε στενά με τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης για να βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο. Σε αυτό το στάδιο, δεν έχουμε περαιτέρω σχόλια να δώσουμε».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Telegraph, συνολικά 5 άλογα έχουν θεαθεί να περιφέρονται ελεύθερα στο κέντρο του Λονδίνου και φέρεται, ότι το έσκασαν στη διάρκεια πρόβας για παρέλαση στο Ουέστμινστερ, κοντά στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Η αστυνομία της πρωτεύουσας ανέφερε μέσω της πλατφόρμας X πως ειδοποιήθηκε γύρω στις 08:40 (τοπική ώρα, 10:40 ώρα Ελλάδας) ότι ζώα είχαν απελευθερωθεί και έθεσε υπό έλεγχο δύο απ’ αυτά σε μια λεωφόρο της συνοικίας Λάιμχαουζ, στο ανατολικό Λονδίνο.

«Περιμένουμε τον στρατό για να τα παραλάβει και να τα μεταφέρει σε έναν κτηνίατρο», διευκρίνισε η αστυνομία. Αρκετά στρατιωτικά συντάγματα διαθέτουν στάβλους στο κέντρο του Λονδίνου.

Χάρτης των διαφορετικών τοποθεσιών στις οποίες εντοπίστηκαν τα άλογα:

banner-article

Ροη ειδήσεων