Άρθρα Καιρός Σχόλια Τοπικά

Το 112 και ο ψεύτης βοσκός

Είναι γνωστός σ’ όλους μας ο μύθος του Αισώπου για τον ψεύτη βοσκό, που φώναζε λύκος στα πρόβατα και όταν έτρεχαν οι συγχωριανοί του να τον βοηθήσουν τους έλεγε σας ξεγέλασα, δεν υπάρχει λύκος. Κι αυτό δεν έγινε μόνο μια φορά αλλά περισσότερες. Όταν όμως πραγματικά ο λύκος επιτέθηκε στα πρόβατα και ο βοσκός απεγνωσμένα ζητούσε βοήθεια κανένας δεν έτρεξε να τον βοηθήσει.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την υπηρεσία 112. Δεν είναι μια, ούτε δυο φορές που μας ενημερώνει άνευ λόγου και αιτίας για μια επερχόμενη επικίνδυνη καιρική κατάσταση. Το μόνο που δεν μας λέει στη συνέχεια είναι ότι σας… ξεγέλασα, απλώς αυτό το καταλαβαίνουμε από την ψιχάλα, ούτε καν από τη βροχή που ακολουθεί στη συνέχεια.

Ας το γνωρίζουν στην υπηρεσία αυτή πως όταν ενημερώνουν για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα δεν μπορεί να ακολουθεί ψιλόβροχο.

Σήμερα, έχουμε τα μέσα να προβλέψουμε μια επερχόμενη καιρική καταστροφή σε πολύ μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα κάποιες ώρες πριν.

Χθες για παράδειγμα, νωρίς το απόγευμα στη Βέροια, χτύπησαν τα τηλέφωνα του 112 και μας προειδοποιούσαν για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που είναι προ των πυλών και ακολούθησε μια… βροχούλα.

Όμως όταν δίνεις μια τέτοια  εσφαλμένη ενημέρωση ο αποδέκτης θα αλλάξει το πρόγραμμά του, θα ακυρώσει ενδεχομένως μια σοβαρή δουλειά που είχε να κάνει, ακούγοντας τον… ψεύτη βοσκό. Και όταν πράγματι θα είναι προ των πυλών μια επερχόμενη καιρική θύελλα κανείς δεν θα τους πιστέψει.

Βέβαια, θα μπορούσαν ενδεχομένως να παραπλανηθούν από μια ατυχή πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Η ΕΜΥ για την περιοχή δεν προέβλεπε κάτι τέτοιο, το 112 γιατί όμως μας έφερε την καταστροφή;

Κάτι ανάλογο έγινε πολλές φορές και για πολλά μέρη, με αποτέλεσμα, στην ουσία, αυτή η υπηρεσία να καταστεί σε μεγάλο βαθμό αναξιόπιστη στον πολύ κόσμο.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί το κάνουν αυτό, προσπερνώντας ακόμη και την ΕΜΥ; Μήπως θέλουν να δείξουν το μεγάλο τους… ενδιαφέρον τους για την ασφάλεια των πολιτών; Ή μήπως εφαρμόζουν την τακτική, φύγε κακό απ’ τα μάτια μου; Εμείς σας το είπαμε, εσείς τώρα κόψτε το λαιμό σας!

Όσο για τα… πρόβατα αν τα φάει ή όχι ο λύκος λίγο τους ενδιαφέρει!

Ε! Να έχουν και μια ειδοποιό διαφορά από τον ψεύτη βοσκό!        

Τεύκρος

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο