Βέροια

ΜΑμΑ: Μια συνάντηση αποδοχής με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Στα πλαίσια των δράσεων του συλλόγου μας για την ευαισθητοποίηση για την αποδοχή του αυτισμού ,επισκεφθήκαμε το Μουσικό Σχολείο Βέροιας!

Η Δρ Ειρήνη Αναγνώστου, επιστημονική σύμβουλος της ΜΑμΑ και ιδρυτικό μέλος, μαζί με τη Πρόεδρο του Συλλόγου κα Ελένη Γεωργιάδου Στεφανάκη ενημέρωσαν τις/τους μαθήτριες/ές της α’ και β’ γυμνασίου γύρω από το φάσμα του αυτισμού ,με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίησή τους και την αποδοχή των ατόμων με αυτισμό, καθώς ο Απρίλιος έχει καθιερωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο ως ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό.

Η συζήτηση με τους μαθητές ήταν εξαιρετική!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση εκφράζοντας και οι ίδιοι τις απορίες και  τους προβληματισμούς γύρω από το φάσμα του αυτισμού.

Οι μαθητές μαζί με την υπεύθυνη την καλλιτεχνικών κ.Καραγιάννη ,φιλοτέχνησαν το δέντρο της αποδοχής με μηνύματα αγάπης και σεβασμού απέναντι στα άτομα του φάσματος.

Ευχαριστούμε τις υπεύθυνες της βιβλιοθήκης,κυρίες Χονδραντώνη Εύη και Σκουμποπούλου Χαρά, τις καθηγήτριες, Κωστοπούλου Μαρία και Ντάμτσιου Ευαγγελία για την εξαιρετική συνεργασία!

Ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συνεργασία,τη θερμή φιλοξενία και ανανεώσαμε το ραντεβού μας στη νέα μας δομή ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα παιδιά μας και τις δράσεις μας!

Ο Σύλλογός μας στο τέλος της συνάντησης δώρισε στη βιβλιοθήκη του Μουσικού Σχολείου το παραμύθι «Το Βάζο με τα Μοναχικά Μπισκοτάκια…» (εκδόσεις ίων), που εμπνεύστηκε η Δρ Ειρήνη Αναγνώστου- Κελεπούρη, με εικονογράφηση της κας Κατερίνας Αναστασίου και υπό την επιμέλεια του κου Γιώργου Καραμίχου, που πραγματεύεται την αποδοχή της διαφορετικότητας εν γένει μα και πιο συγκεκριμένα την αποδοχή του αυτισμού.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ του συλλόγου Μ.Α.μ.Α

 

banner-article

Ροη ειδήσεων