Βέροια Εκδηλώσεις Επιστήμη Θέματα Παιδείας

14η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα φέτος για πρώτη φορά στη Βέροια / Τρίτη 16 Απριλίου

Η 14η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Παράρτημα της Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά και στη Βέροια.

Την Τρίτη 16 Απριλίου στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Μεντρεσέ Τζαμί) θα παρουσιαστούν οι εργασίες ενός κορυφαίου επιστημονικού συνεδρίου, σημείο αναφοράς για τη μαθηματική επιστήμη στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει το Παράρτημα της ΕΜΕ Ημαθίας.Η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα συμπίπτει φέτος με τη συμπλήρωση μισού αιώνα λειτουργίας του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας της ΕΜΕ και ως εκ τούτου αποκτά επετειακό και πανηγυρικό χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου (15-21 Απριλίου σε Λάρισα, Βέροια, Σέρρες και Θεσσαλονίκη) θα παρουσιαστούν πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες από μαθηματικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, ερευνητές και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και εργασίες μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων.

Τίτλος της φετινής Εβδομάδας είναι: «Η Μαθηματική Νοημοσύνη πέραν των παρατηρήσεων και πέραν της Τεχνητής Νοημοσύνης”. Το συνέδριο αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον σε επίπεδο τόσο της μαθηματικής όσο και γενικότερα της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας. 

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε στο σύνολό του το πρόγραμμα της Μαθηματικής Εβδομάδας

Πρόγραμμα 14ης Διεθνούς Μαθηματικής Εβδομάδας 2024

 

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο