Βέροια Γράμματα & Τέχνες Μουσική Πολιτισμός Ρεπορτάζ Τοπικά

Μουσικό Σχολείο Βέροιας: Μια συναυλία με πολλά μουσικά χρώματα, που ένωσε το παρελθόν με το παρόν του Σχολείου

Έχουμε δει πολλές συναυλίες του Μουσικού Σχολείου Βέροιας η χθεσινή, όμως, στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών της πόλης, είχε την ιδιαιτερότητα να συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν του Σχολείου.

Γιατί; Επειδή στη συναυλία πρωτοεμφανίστηκε η Χορωδία του Συλλόγου Φίλων & Αποφοίτων Μ.Σ.Β., που έδειξε την πορεία του Σχολείου μέσα στο χρόνο.

Ο Διευθυντής του Σχολείου Νίκος Λιλιόπουλος κάλεσε τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου και πρώτο Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Βασίλη Τσαπράζη να μιλήσει για το Σύλλογο κι εκείνος   αναφέρθηκε στο ξεκίνημά του πριν 15 χρόνια, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για να φτάσει μέχρις εδώ και την ανάγκη της ίδρυσης του Συλλόγου, που συνδέει το παρελθόν με το παρόν.

Ο Σύλλογος έκανε και την πρώτη του καλλιτεχνική εμφάνιση με τη χορωδία του και με μαέστρο τον απόφοιτο του Σχολείου, τον χαρισματικό Μάριο Δασκαλάκη. Η χορωδία εντυπωσίασε και συγκίνησε.

Στη συνέχεια ακούστηκε η χορωδία της Α’ γυμνασίου που ερμήνευσε τραγούδι που γράφτηκε για το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με αναπηρίες Ημαθίας ΑΙΓΕΣ – ΒΕΡΓΙΝΑ.

Η χορωδία του μουσικού συνέχισε με τραγούδια που ξεκινούσαν από Παπακωνταντίνου και Μικρούτσικο, για να καταλήξουν σε Michael Jackson, με το ίδιο πάθος.

Η έκπληξη ήταν η Μπάντα των παιδιών “Pop & Jazz Band”, που εντυπωσίασαν και με την εμφάνισή τους και με τις μουσικές τους δεξιότητες, φωνητικές και οργανικές.

Η Ξανθή Χονδρού Χιλλ , πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου και ο Σάκης Αλατζόγλου, Προϊστάμενος Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας έδειξαν με παρέμβασή τους τη δουλειά που γίνεται στο Σχολείο, συνεχίζοντας μια λαμπρή πορεία.

Ο Προϊστάμενος, μάλιστα,  παρέδωσε με ιδιαίτερη χαρά στο Διευθυντή μία αναμνηστική πλακέτα από τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου σε εκδήλωση μουσικών σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας, που έγινε στις 11 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη,  όπου ήταν ο ίδιος εκπρόσωπος του σχολείου.

Φωτογραφίες: faretra.info

……………….

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο