Βέροια Κοινωνική ζωή Τοπικά

Έφυγε από τη ζωή ο παιδίατρος της Βέροιας Δημοσθένης Καρατζόγλου, ο αγαπημένος των παιδιών

Επιστήμονας και άνθρωπος ο Δημοσθένης Καρατζόγλου, ήταν γιατρός με μια ειδικότητα που εξέφραζε απόλυτα την ήρεμη και αυτοκυριαρχημένη προσωπικότητά του. Την ειδικότητα του παιδίατρου.

Πάντα ψάχνουμε τον συνδυασμό επιστήμονα και ανθρώπου, όταν πρόκειται για την επιλογή γιατρού, αλλά πολύ περισσότερο το επιδιώκουμε, όταν πρόκειται να του εμπιστευθούμε τα παιδιά μας.

Κι αυτός ήταν γεννημένος για παιδίατρος. Με επιστημονική σκευή που ενέπνεε εμπιστοσύνη, με διδακτορικό στην Αυστρία, (όχι και τόσο συνηθισμένο εφόδιο εκείνα τα χρόνια), ενέπνεε εμπιστοσύνη στους γονείς και μετέδιδε την ηρεμία του στα παιδιά.

Συνδύαζε την αποφασιστικότητα στα δύσκολα, με την έμφυτη ευγένεια και τη γλυκύτητα, που προσλάμβαναν μικροί και μεγάλοι, γονείς και παιδιά.

Μου μεγάλωσε με την ιατρική του φροντίδα τρία παιδιά και πάντα για μένα, αλλά και για τα παιδιά μου, ήταν μια φυσιογνωμία που προκαλούσε συναισθήματα σεβασμού, εκτίμησης και ασφάλειας.

Απόδειξη όλων των παραπάνω είναι πως δε θέλανε να τον αφήσουν μεγαλώνοντας, πράγμα που έπρεπε να γίνει. Το να χτίζεις σχέσεις μ’ ένα παιδί είναι το δυσκολότερο και το πιο όμορφο πράγμα.

Η προσωπική μου εμπειρία, όμως, είναι σίγουρα εμπειρία και πολλών άλλων μανάδων και οικογενειών, που ο παιδίατρός μας μεγάλωσε τα παιδιά τους.

Τώρα, εκείνος έφυγε στα 88 του χρόνια. Εμείς και τα παιδιά μας μεγαλώσαμε μαζί του. Στη μνήμη μας, όμως, κατέχει μια ιδιαίτερη θέση ως επιστήμονας, ως άνθρωπος, αλλά και ως πολίτης της Βέροιας.

…………………..

Κηδεύεται αύριο, Παρασκευή 12 Απριλίου,  στις 11.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου (Κοιμητήρια) Βέροιας

……………………

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο