Εργασιακά Κοινωνία

Δόμνα Μιχαηλίδου: Όσοι χρωστούν πάνω από 100 ευρώ δεν θα έχουν ασφαλιστική ικανότητα

Διευκρινίσεις σχετικά με το τι θα ισχύει για την ασφαλιστική ικανότητα των πολιτών έδωσε το πρωί της Πέμπτης (11/4) η Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Σήμερα όσοι χρωστούν λιγότερο από 100 ευρώ, δεν θα λογίζονται ως ασφαλιστικά ανίκανοι», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υπουργός Εργασίας.

Όπως εξήγησε, η σχετική αλλαγή όσον αφορά την ασφαλιστική ικανότητα των πολιτών θα κατατεθεί σήμερα (11/4) στη Βουλή.

«Όσοι από την άλλη, χρωστούν πάνω από 100 ευρώ πρέπει να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και αμέσως θα αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα», επεσήμανε η υπουργός

Όσον αφορά το δώρο Πάσχα, η Δόμνα Μιχαηλίδου επεσήμανε ότι μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού το δώρο Πάσχα αυξάνεται στα 415 ευρώ, το οποίο είναι υποχρεωτικό να καταβληθεί.

«Παράλληλα, αυξάνονται και τα επιδόματα», υπογράμμισε.

Αναφερόμενη στις ημερομηνίες καταβολής συντάξεων και δώρων τον Απρίλιο, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε ότι την Πέμπτη 25 Απριλίου πληρώνονται οι συντάξεις κύριες και επικουρικές στον ιδιωτικό τομέα και τη Δευτέρα 29 Απριλίου οι συντάξεις του δημοσίου τομέα.

Σχετικά με το δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα, είπε ότι αυτό καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Απρίλη.

Ερωτηθείσα για τη λειτουργία της πλατφόρμας για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η κυβέρνηση είχε διαπιστώσει ότι εργάζονταν 26.000 συνταξιούχοι.

«Από τότε που κόπηκε η παρακράτηση του 30% έχουν δηλωθεί 64.000 συνταξιούχοι», πρόσθεσε επισημαίνοντας πως ως επί το πλείστον δεν είναι συνταξιούχοι που μπήκαν τώρα στην εργασία, αλλά άνθρωποι που εργάζονταν μέχρι τώρα και δεν ήταν δηλωμένοι.

Τέλος, απαντώντας για τον στόχο της ΝΔ στις επερχόμενες ευρωεκλογές, η Δόμνα Μιχαηλίδου σημείωσε ότι «στόχος είναι να κρατήσουμε τη σταθερότητα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα μας», είπε για τις ευρωεκλογές.

Τέλος, τόνισε ότι η Ελλάδα και η οικονομία παίρνουν τα εύσημα αυτή τη στιγμή και πως είναι σημαντικό να μην υπάρχει αποχή.

 topontiki.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο