Ελλάδα Πολιτική

Το ΚΚΕ για την αναστολή των έργων στον περιφερειακό flyover, με προσωρινή διαταγή του ΣτΕ

Η απόφαση του ΣτΕ ,που με προσωρινή του διαταγή αναστέλλει την πρόοδο κάθε εργασίας για την κατασκευή του flyover περιφερειακού στη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύει ότι η μόνη ρεαλιστική πρόταση, είναι αυτή που έχει θέσει εδώ και καιρό το ΚΚΕ (και σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου) , αλλά και τα σωματεία εργαζομενων, άλλοι φορείς της πόλης.

Να σταματήσει εδώ και τώρα το έργο του flyover, να μην υλοποιηθεί με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί, δηλαδή χωρίς μέτρα προετοιμασίας και πραγματικής ενίσχυσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, συνεκτίμηση όλων των επιπτώσεων στην κυκλοφορία, με ΣΔΙΤ που θα χρυσοπληρώσουμε. Σε περίπτωση οριστικής ακύρωσης του έργου, δεν πρέπει να υπάρξει ούτε σκέψη για αποζημίωση της κοινοπραξίας, γιατί είναι συνυπεύθυνη.  Οι εργαζόμενοι σε αυτή την περίπτωση να απορροφηθούν σε άλλα έργα της κοινοπραξίας με πλήρη δικαιώματα, αλλά και στην ανάπτυξη έργων κρίσιμης υποδομής για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Δυνάμεις που υπηρετούν πίστα ένα σύστημα και μια πολιτική που σταθερά ιεραρχεί έργα με κριτήριο τα άμεσα και έμμεσα κέρδη των ομίλων και όχι την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, που υποστηρίζουν τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για να χρυσοπληρώνει ο λαός, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικές σε πανηγυρισμούς περί «δικαίωσης» τους. Οι Θεσσαλονικείς ξέρουν καλά ποια στάση έχει κρατήσει ο καθένας.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να είναι μπροστά για να ακουστεί δυνατά το καθολικό αίτημα όλου του λαού της περιοχής να αναβαθμιστεί πραγματικά το μεταφορικό έργο του ΟΑΣΘ, να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του ΜΕΤΡΟ, να επανεξεταστούν όλες οι εναλλακτικές για την αναβάθμιση της Εσωτερικής Περιφερειακής η οποία είναι απαραίτητη.

Το γραφείο τύπου

της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας

του Κ.Κ.Ε.

banner-article

Ροη ειδήσεων