Αλεξάνδρεια Βιβλίο Εκδηλώσεις

Παρουσίαση βιβλίου: Θωμάς Κοροβίνης “55” / Αλεξάνδρεια, Δευτέρα 8 Απριλίου

H  Λέσχη Ανάγνωσης της Λέσχης Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας σάς προσκαλεί τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 στις 6.30 μμ στη Λέσχη μας (Σοφ.Βενιζέλου 9) σε μια εκδήλωση –γνωριμία με τον καταξιωμένο συγγραφέα Θωμά Κοροβίνη  και  το βιβλίο του  “55”.

Η ΜΑΡΙΚΑ Η ΤΑΤΑΥΛΙΑΝΗ, μια Πολίτισσα κυρά, λογία μα και μποέμισσα, μέσα από την μακρά αφήγηση του βίου της, αναφέρεται παράλληλα, άλλοτε περιληπτικά κι άλλοτε διεξοδικά, σε περιστατικά και σε πρόσωπα, με έμφαση στην κοινωνική ζωή των Ρωμιών και των Τούρκων και στις μεταξύ τους σχέσεις, αλλά και συμπολιτών της που ανήκουν σε άλλες μειονοτικές ομάδες, οι οποίες συνδιαμορφώνουν την ανθρωπογεωγραφική ταυτότητα της Πόλης του περασμένου αιώνα.
 
Ο λόγος της διακόπτεται συχνά από σπαρακτικά ιντερμέδια της διαταραγμένης μνήμης της που είναι στοιχειωμένη απ’ τα ανεπούλωτα τραύματα της συνταρακτικής για την πολίτικη ομογένεια -μα και για όλη την Ρωμιοσύνη- εποχής του προσχεδιασμένου τουρκικού πογκρόμ του Σεπτεμβρίου του 1955 εναντίον κάθε ρωμαίικου στοιχείου, το οποίο -με την συνεπικουρία και άλλων μέτρων που είχαν προηγηθεί ή ακολούθησαν τα Γεγονότα- οδήγησε στην συρρίκνωση της ελληνορθόδοξης κοινότητας της Κωνσταντινούπολης.
 
Ο Θωμάς Κοροβίνης έχει πλούσιο έργο στα γράμματά μας.
 
Έχει βραβευτεί τρεις φορές και έργα του έχουν ανέβει στο θέατρο. Είναι τραγουδοποιός, στιχουργός και ερμηνευτής τραγουδιών.
Έχει διαρκή και έντονη πολιτιστική δράση με κοινωνικοπολιτικό  ακτιβιστικό  χαρακτήρα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Εύη Κουτρουμπάκη: συγγραφέας, βιβλιοκριτικός
και ο  συγγραφέας του βιβλίου
τη συζήτηση συντονίζει η Ευαγγελία Πολυμένου , φιλόλογος
 
Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ
https://www.facebook.com/Kinimatodrasis

banner-article

Ροη ειδήσεων