Ελλάδα Κοινωνία

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Είναι βαριά κουβέντα να πω ότι είμαι περήφανη για τη Δικαιοσύνη»

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η δημόσια παραδοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας για τη Δικαιοσύνη, χωρίς πάντως να προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς ακολουθεί τη διαπίστωση μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας.

«Από την ημέρα εκείνη, όταν βλέπω γραμμές ή τρένο, πέρα από τον πόνο και την οργή, νιώθω και ντροπή ακόμη» είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε συνέντευξή της στον Σταύρο Θεοδωράκη εκφράζοντας την ελπίδα ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της στην υπόθεση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Είναι πολύ μεγάλη, βαριά κουβέντα, να πω ότι είμαι περήφανη (σ.σ. για τη Δικαιοσύνη). Εγώ δεν έχω να κρίνω και κανέναν. Υπήρξα σχεδόν 40 χρόνια δικαστής. Ξέρω ότι πολλοί συνάδελφοί μου προσπαθούν να κάνουν το σωστό. Βεβαίως θα υπάρξουν αστοχίες και λάθη. Άνθρωποι είναι και οι δικαστές» είπε η πρώην δικαστικός, που μεταξύ άλλων είχε στηρίξει εμμέσως την απόφαση αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη και είχε εισηγηθεί την εγκατάσταση αιολικών στη Βοιωτία

«Αυτό που μέσα μου βαθιά εύχομαι και ελπίζω, είναι ακριβώς ότι είναι ανεξάρτητοι και δεν επηρεάζονται από κανέναν στην κρίση τους. Αυτό εύχομαι πάντα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση για το εάν θα αποδοθεί Δικαιοσύνη για τους 57 νεκρούς, τους τραυματίες και τους συγγενείς των θυμάτων, απάντησε το εξής: 

«Θέλω να πιστεύω πως ναι, είναι απαίτηση της κοινωνίας, του καθενός από εμάς. Από τη βραδιά εκείνη, που χάθηκαν 57 ανθρώπινες ζωές και μάλιστα νέων ανθρώπων, τα αισθήματα του πόνου και της οργής είναι αυτά νομίζω που διακατέχουν όλους μας. Θέλω να πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της. Οφείλει να το κάνει. Όλοι περιμένουμε απαντήσεις. Να αναζητηθούν, να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει η τιμωρία που προβλέπει η έννομη τάξη».

Σε ό,τι αφορά την παραβίαση του άρθρο του 16 του Συντάγματος από τον νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είπε: «Συνταγματολόγοι εκφράστηκαν και προς τη μία και προς την άλλη κατεύθυνση. Θεωρώ ότι ο τελικός κριτής σε ένα κράτος δικαίου, όπως είναι η χώρα μας, είναι τα δικαστήρια»

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας