Κόσμος

Ρωσία: Μετέφεραν εκρηκτικά από την Ουκρανία κρυμμένα ανάμεσα σε ορθόδοξες εικόνες

27 έτοιμοι προς χρήση αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και 70 κιλά πλαστικού εκρηκτικού ανάμεσα σε εικόνες και λειτουργικά σκεύη.
Φορτίο εκρηκτικών που ήταν κρυμμένα ανάμεσα σε ορθόδοξες εικόνες και λειτουργικά σκεύη που προέρχονταν από την Ουκρανία,, εντόπισε η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), από κοινού με την Ομοσπονδιακή Τελωνειακή Υπηρεσία, σε τελωνειακό έλεγχο στα σύνορα Λετονίας–Ρωσίας.

Έως και 27 έτοιμοι προς χρήση αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί μεταμφιεσμένοι σε εικονίδια, 70 κιλά πλαστικού εκρηκτικού υψηλής ισχύος εργοστασιακής κατασκευής, 91 ηλεκτρικοί πυροκροτητές και εξαρτήματα για εκτοξευτή πυραύλων RPG-7 κατασχέθηκαν από φορτίο που προέρχονταν από την Ουκρανία και διέσχισε τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Λετονία καθ’ οδόν προς τη Ρωσία, ανέφερε η FSB σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τον οδηγό του οχήματος, προορισμός του φορτίου ήταν μια διεύθυνση στη Μόσχα. «Όταν έφτασα στη Ρουμανία για φόρτωση, στην αποθήκη κοίταξα το φορτίο. Αποτελούνταν από λειτουργικά σκεύη και εικόνες. Και μετά κατευθύνθηκα για τη Ρωσία, στη Μόσχα, όπου επρόκειτο να εκφορτωθεί το φορτίο», υποστήριξε, σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η FSB.

Χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητα των συλληφθέντων διακινητών, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας δεσμεύτηκε ότι όλοι οι δράστες και οι συνεργοί τους, συμπεριλαμβανομένων των ξένων υπηκόων, θα διωχθούν σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας