Ελλάδα Κοινωνία Οικονομία

Λάρισα: Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του νερού

Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του νερού μέσα και από τη διαχείρισή του από ιδιωτική ανώνυμη εταιρεία πραγματοποίησε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας  με τη στήριξη της Ομοσπονδίας μας και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Οι εκπρόσωποί τους τόνισαν ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαχειρίζεται από ανώνυμη εταιρεία, όπως είναι ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας ΑΕ, που σχεδιάζει η κυβέρνηση, επισημαίνοντας τον κίνδυνο δυσμενών αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων και απαιτώντας να μην μεταφερθεί κανένας στον φορέα αυτό.

Επιπλέον σημείωσαν πως η μεθόδευση ιδιωτικοποίησης του νερού της Θεσσαλίας, μέσω της παράδοσης της διαχείρισης σε ΑΕ, αποτελεί προπομπό για την υπόλοιπη χώρα, για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίησή του. Καταγγέλθηκε ότι η πολιτική ιδιωτικοποίησης του νερού έχει ξεκινήσει με την Οδηγία 2000/60 της ΕΕ που αντιμετωπίζει το νερό ως εμπόρευμα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στις λαϊκές οικογένειες και στους αγρότες.

Με σύνθημα “δεν πωλείται το νερό – είναι δημόσιο αγαθό” και την παρουσία κι άλλων μαζικών φορέων, πραγματοποιήθηκε μετά την συγκέντρωση πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, δηλώνοντας εκτός των άλλων την ανάγκη να δοθεί συνέχεια στον αγώνα.

banner-article

Ροη ειδήσεων