Κόσμος

Οι ΗΠΑ «αντιδρούν» στη σφαγή των Παλαιστινίων παραδίδοντας βόμβες και μαχητικά αεροσκάφη στο Ισραήλ!

Την ώρα που η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται να «αντιδρά» στην συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, να ρίχνει εφόδια στους Παλαιστίνιους και να προωθεί ψήφισμα για άμεση κατάπαυση του πυρός, σιωπηρά ενέκρινε την παραχώρηση βομβών και μαχητικών αεροσκαφών αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Washington Post», που επικαλείται ανώνυμους αξιωματούχους, η Ουάσιγκτον, έστειλε στο Ισραήλ περισσότερες από 1.800 βόμβες Mk.84 2.000 λιβρών (900 κιλών) και περίπου 500 βόμβες Mk.82 500 λιβρών (225 κιλών)!

Ειδικά οι βόμβες Mk.84, που έχει στο οπλοστάσιό της η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, κατεδαφίζοντας ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα, την περασμένη εβδομάδα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε τη μεταφορά 25 μαχητικών αεροσκαφών F-35A και κινητήρων για τα F-35, αξίας περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η μεταφορά, εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το 2008 και το Στειτ Ντιπάρτμεντ δεν ήταν υποχρεωμένο να ζητήσει νέα άδεια. (Με πληροφορίες από: «Al Jazeera») – Από 902.gr 

 imerodromos.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας