Βέροια Εργασιακά Τοπικά

ΑΣΕ: Οι εκπαιδευτικοί στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΕ Ημαθίας έδωσαν ηχηρή αγωνιστική απάντηση!

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που για δεύτερη συνεχή φορά, μετά τη μαζικότατη Γενική Συνέλευση της Τρίτης 26 Μαρτίου, γέμισαν χθες 28 Μαρτίου την αίθουσα του 16ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας. Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν πάνω από 180 συνάδελφοι. Η αγωνία των συναδέλφων για τη συνέχιση του αγώνα ήταν σαφής τόσο από την προσέλευσή τους, όσο και από τις παρεμβάσεις τους.

Η χθεσινή Γ.Σ. απέδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων στέκεται απέναντι στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ, στέκεται στο πλάι των μαθητών και των οικογενειών που μοχθούν να μορφώσουν τα παιδιά τους.

Η μαζικότητα και η μαχητικότητα των συναδέλφων μας είναι η καλύτερη απόδειξη πως και στην Ημαθία οι εκπαιδευτικοί είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και την εφαρμογή της “αξιολόγησης” που στοχεύει στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών, στη συνολική αμφισβήτηση του δικαιώματος στη μόρφωση, στην παραπέρα υποβάθμιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση με καθολική πλειοψηφία αποφάσισε τα εξής:

1)  Κάλεσμα στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, να κηρύξει άμεσα, νέα Απεργία-Αποχή, με τροποποίηση των αιτημάτων, να δώσει ενιαία, πανελλαδική κάλυψη στον κλάδο και να καθοδηγήσει τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, προκειμένου να κηρύξουν αυτά Απεργία-Αποχή, πανελλαδικά.

2)  Κήρυξη νέας Απεργίας-Αποχής, με τροποποίηση των αιτημάτων, από τον ΣΕΠΕ ΗΜΑΘΙΑΣ.

3)  Συντονισμός με άλλους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, που έχουν αντίστοιχες αποφάσεις, αμέσως μετά την Ολομέλεια Προέδρων (1/4).

4)  Προκήρυξη 1-3ωρων Στάσεων Εργασίας από τον ΣΕΠΕ Ημαθίας, συμπληρωματικά αυτών της ΔΟΕ (που είναι σε ισχύ, γιατί δεν έχει γίνει δικαστική προσφυγή για αυτές, ακόμα, από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.), για όσο χρειαστεί, για την κάλυψη από τις προπαρασκευαστικές συναντήσεις με τους αξιολογητές, με οικονομική κάλυψη από το Σωματείο.

5)  Συμμετοχή στην Πανελλαδική Διαδικτυακή Σύσκεψη ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ και Γενικών Συνελεύσεων, για τη συνέχιση του αγώνα, την Κυριακή 31/3, στις 12:00 (https://us06web.zoom.us/j/87014557720).

6)  Συμμετοχή στην πανεργατική Απεργία, στις 17/4 και κάλεσμα στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, να αποφασίσει τη συμμετοχή του κλάδου και να πάρει μέτρα για την επιτυχία της.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Έγινε σαφές σε όλους ότι ΔΑΚΕ – ΔΙΚΤΥΟ – ΔΗΣΥ προσήλθαν στη Γενική Συνέλευση αποφασισμένοι να βάλουν χίλια δυο προσκόμματα και τρικλοποδιές για να μην επιτρέψουν να παρθεί απόφαση για Απεργία-Αποχή. Δε δίστασαν ακόμα και να αναπαράγουν τις απειλές του ΥΠΑΙΘ και του Γενικού Γραμματέα κ. Κατσαρού και να επιχειρήσουν να ενσπείρουν τον φόβο στους συναδέλφους. Είναι ντροπή να καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους, προκειμένου να βάλουν τον κλάδο στη γωνία, προκειμένου να καλλιεργήσουν την απογοήτευση και τον φόβο.

Ο αγώνας τώρα στα χέρια των εκπαιδευτικών!

Η τρομοκρατία δε μας λυγίζει!

Ø Όλοι μαζί θα αντιπαλέψουμε την αντιδραστική, αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, την κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Ø Όλοι μαζί θα υπερασπίσουμε την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια!

Ø Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη το επόμενο διάστημα για την ανατροπή των συσχετισμών στον ΣΕΠΕ Ημαθίας και στη ΔΟΕ. Γιατί όλοι μαζί καταλαβαίνουμε τη σημασία και την αναγκαιότητα να έχουμε συνδικάτα ταξικά, αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων και όχι κυβερνητικές ουρές και φερέφωνα.

Θα νικήσουμε!

Βέροια 28/3/20024

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας