Κόσμος

Μακελειό στη Μόσχα με επίθεση ενόπλων σε αίθουσα συναυλιών – Αναφορές για πάνω από 40 νεκρούς και 100 τραυματίες | videos

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε στον συναυλιακό χώρο του Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων την Παρασκευή επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί και αρκετοί τραυματίες. Σύμφωνα με το RT που επικαλείται αναφορές στα κοινωνικά δίκτυα, 100 έχουν τραυματιστεί ενώ έχουν χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 40 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, τουλάχιστον τρία άτομα με στολές παραλλαγής άνοιξαν πυρ.

«Άγνωστοι άνοιξαν πυρ στον χώρο συναυλιών. Η απομάκρυνση των ανθρώπων συνεχίζεται», δήλωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το πρακτορείο RIA Novosti ανέφερε τραυματίες μετά από πυρά από «αυτόματα όπλα», επικαλούμενο τον δημοσιογράφο του στο σημείο.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι σημειώθηκε έκρηξη από την οποία ξέσπασε φωτιά στο κτίριο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης εκρηκτικά, προκαλώντας τεράστια πυρκαγιά. Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τεράστιους μαύρους καπνούς να ανεβαίνουν πάνω από το κτίριο.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μονάδες της αστυνομίας ταραχών στάλθηκαν στην περιοχή καθώς οι άνθρωποι απομακρύνονται.

Περίπου 100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το υπόγειο του τεράστιου συγκροτήματος, ανέφερε το αρμόδιο υπουργείο. Οι διασώστες μαζεύουν ανθρώπους από την ταράτσα του κτιρίου που βρίσκεται η αίθουσα συναυλιών χρησιμοποιώντας μηχανισμούς ανύψωσης.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου Υγείας, περισσότερα από 50 ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο, 30 περιφερειακά και 20 από τη Μόσχα.

«Καθόμασταν στο κέντρο της αίθουσας. Άρχισε η συναυλία, πέρασαν λίγα λεπτά και μια ή δύο χειροβομβίδες έσκασαν στη μέση, άρχισε να ξεχύνεται γκρίζος καπνός. Ο πανικός άρχισε», είπαν μάρτυρες στο πρακτορείο RIA Novosti.

 topontiki.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων