Θέματα Παιδείας Κοινωνία Παιδεία

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την έναρξη της αξιολόγησης στο Β πεδίο!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε έκδοση εγκυκλίου (28857/Ε3/20-03-2024), πριν καν ολοκληρωθούν οι προηγούμενες διαδικασίες (Α1, Α2) και προχωρά εσπευσμένα στην έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των εκπαιδευτικών στο Β πεδίο όπου αναφέρει ότι «…μέχρι τις 02.04.2024 να έχει οριστεί ημερομηνία κατά την οποία πρέπει οι αξιολογούμενοι/ες να έχουν καταχωρίσει στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή…» έκθεση αυτοαξιολόγησης και ηλεκτρονικό φάκελο.

Μάλιστα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει τους χιλιάδες συναδέλφους που με τον αγώνα τους έχουν μπλοκάρει την «αξιολόγηση», στη συγκεκριμένη εγκύκλιο κραδαίνει ξανά τον «μπαμπούλα» των ποινών. Ο αυταρχικός κατήφορος καθώς φαίνεται δεν έχει τελειωμό για την ηγεσία του Υπουργείου και την κυβέρνηση της ΝΔ. Προχωρά ένα βήμα παρακάτω αναφέροντας ότι «…η παρεμπόδιση της διαδικασίας αξιολόγησης σε κάθε στάδιο αυτής επιφέρει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των κείμενων διατάξεων, προκειμένου να παρέχεται ακώλυτα/ανεμπόδιστα η παροχή δημόσιας υπηρεσίας…», υπονοώντας τις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα που ψηφίστηκε πριν από λίγο καιρό.

Το Υπουργείο Παιδείας γνωρίζει πολύ καλά ότι οι χιλιάδες συνάδελφοι συμμετέχουν εθελοντικά στην απεργία – αποχή με βάση τις συλλογικές αποφάσεις των σωματείων και των Ομοσπονδιών τους και σκόπιμα συνδέει τον αγώνα αυτόν με δήθεν παρεμπόδιση δημόσιων υπηρεσιών… Όνειδος και κατρακύλα…

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι, «πριν ο αλέκτωρ λαλήσει…», ο νέος ποινικός κώδικας δεν ψηφίστηκε από την κυβέρνηση δήθεν για να προστατεύσει τους εκπαιδευτικούς από το bullying που δέχονται από γονείς, εξωσχολικούς κλπ, αλλά για να ασκήσει το ίδιο το Υπουργείο bullying στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς κα στα σωματεία τους που με τις συλλογικές τους αποφάσεις έχουν ακυρώσει στην πράξη τα σχέδια τους.

Αποτελεί ντροπιαστική ενέργεια να εκφοβίζει αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς την ίδια στιγμή που δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την πραγματική στήριξη των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Οι απειλές και η τρομοκρατία είναι τα μόνα εργαλεία που απέμειναν στο Υπουργείο Παιδείας για να υλοποιήσει την απαράδεκτη πολιτική του.

Να ξέρουν καλά ότι η τρομοκρατία και εκφοβισμός δεν θα περάσει! Με τον αγώνα μας, συσπειρωμένοι στα σωματεία μας θα απαντήσουμε συλλογικά, θα συνεχίσουμε το μπλοκάρισμα της εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης.

Η αξιολόγηση στο Β πεδίο, η οποία πραγματοποιείται από τον διευθυντή και τον σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης, δεν απαιτεί την παρακολούθηση μαθήματος, ενώ είναι προαιρετική ακόμα και η συνάντηση του αξιολογούμενου με τον αξιολογητή. Είναι φανερό ότι ειδικά στο Β πεδίο, μετά την απόφαση των Ομοσπονδιών να μην επαναπροκηρύξουν απεργία – αποχή υπάρχει κενό και τα Δ.Σ σε ΟΛΜΕ – ΔΟΕ δεν προτείνουν τίποτα να πράξουν οι συνάδελφοι.

Οι δυνάμεις που αποφάσισαν να σταματήσει ο αγώνας είναι έκθετες στους χιλιάδες συναδέλφους που μένουν τώρα ακάλυπτοι. Με τη στάση τους αυτή προσφέρουν για μια ακόμα φορά τις καλύτερες υπηρεσίες στο Υπουργείο Παιδείας, διευκολύνουν την υλοποίηση και την εφαρμογή της ατομικής «αξιολόγησης».

  • Καλούμε τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών, των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Π.Ε. να συνεδριάσουν έκτακτα.
  • Να απαντήσουν στην προκλητική και απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.
  • Εδώ και τώρα οι Ομοσπονδίες να επαναπροκηρύξουν την Απεργία – Αποχή με όλα τα μέσα και τους τρόπους, ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας ενιαία και πανελλαδικά.

Ο αγώνας τώρα στα χέρια των εκπαιδευτικών! Η τρομοκρατία δε μας λυγίζει!

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας θα τα καταφέρουμε ακόμα μια φορά!

ΟΛΕΣ /ΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ να είναι μαζικές, να έχουν απαρτία να πάρουμε αποφάσεις για Απεργία – Αποχή από τα πρωτοβάθμια σωματεία!

banner-article

Ροη ειδήσεων