Βέροια Θεάματα Πολιτισμός Ρεπορτάζ Σχόλια Τοπικά

Βέροια: Χρώματα, μουσική, στολές, ξυλοπόδαροι, ζαχαρωτά και προπαντός χαρά στο παιδικό μασκέ πάρτι στην Πλατεία Δημαρχείου

Τα παιδιά της Βέροιας βρήκαν τη χαρά τους, σήμερα στην Πλατεία Δημαρχείου! Από τις 11 το πρωί ξεκίνησε η προσέλευση των μικρών καρναβαλιών και εξελίχθηκε σε ξεφάντωμα το μεσημέρι!

Ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης και η ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας συνδιοργάνωσαν  αποκριάτικη εκδήλωση για μικρούς, οι οποίοι μπορούσαν  να καλέσουν και  μεγάλους! Γιατί οικοδεσπότες ήταν αυτήν τη φορά οι μικροί. Δικό τους ήταν το πάρτι.

Και βέβαια το πάρτι δεν είχε μόνο στολές. Τι μαρκησίες, τι μάγισσες με τα σκουπόξυλά τους, τι batman, τι και τι! Είχε και λιχουδιές, ζαχαρωτά και χορό στους ήχους της μουσικής του DJ Mimis!

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου,  (αν αποσυμβολίσαμε σωστά τη στολή της), ήταν “Μικρή Ολλανδέζα”! Τι τσαχπινιά!

Όσο για την Διευθύντρια της ΚΕΠΑ, την Κατερίνα Γρηγοριάδου, ντύθηκε “Παπαγάλος”, που ζάλισε με την πολυλογία του τον σοβαρό προεδρο της ΚΕΠΑ, τον κ. Ρίζο. Τι νόμιζε ότι θα γλίτωνε; Παπαγάλος είν’ αυτός!

Την παράσταση όμως έκλεψαν οι ξυλοπόδαροι, που άντρας αυτός και γυναίκα εκείνη, (συμβολίζοντας την ασημένια βροχή), έγιναν το αντικείμενο θαυμασμού μικρών και μεγάλων.

Η ΚΕΠΑ δέχτηκε κριτική για τις φτωχές, όπως τις χαρακτήρισαν, αποκριάτικες εκδηλώσεις της, όταν τις είχε ανακοινώσει. Αν κρίνουμε τουλάχιστον από χθες, με το έθιμο των “Καπεταναίων”,  που το αναβίωσαν ηχηρά οι Βλάχοι με το Σύλλογό τους κι από το σημερινό παιδικό πάρτι, όσοι συμμετείχαν πρέπει να έμειναν ευχαριστημένοι.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε, η Νάουσα με τους “Γενίτσαρους και τις Μπούλες” της και η Κοζάνη με τους “Φανούς” της έχουν μια τέτοια παράδοση χρόνων, που δεν θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να συγκριθεί μαζί τους με  ανάλογες εκδηλώσεις η Βέροια. Η πολιτιστική ζωή ενός τόπου δεν κρίνεται μόνο από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του.

Και πέρα, βέβαια από τη Φιλαρμονική της ΚΕΠΑ, που έπαιξε latin μοτίβα και το παραδοσιακό “Γαϊτανάκι” που ξετυλίχθηκε στην Αγορά την περασμένη βδομάδα, αύριο στην Οδό Έλλης θα ακολουθήσουν ψησταριές με χάλκινα!

Γιορτή μπίρας από  το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Βέροιας και την  ΚΕΠΑ!  Όσοι πιστοί προσέλθετε!

far

Φωτογραφίες: faretra.info

……………

………………….

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας