Ελλάδα Θέματα Παιδείας Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Εισβολή των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με 49 προσαγωγές

Επέμβαση των ΜΑΤ σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα με δεκάδες προσαγωγές στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Σχολή Θετικών Επιστημών, στην οποία τελούν υπό κατάληψη 3 από τα 7 τμήματα και προχώρησαν σε 49 προσαγωγές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επέμβαση των ΜΑΤ ζητήθηκε από τον πρύτανη του ΑΠΘ, μετά από ενημέρωση πως ομάδα ατόμων επιχείρησε να αφαιρέσει τις λαμαρίνες έξω από την υπό ανέγερση βιβλιοθήκη, στην πρώην κατάληψη του Βιολογικού.

Παρέμβαση στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Χωροταξίας, Δασολογίας, Οδοντιατρικής, ΠΤΔΕ, ΦΠ, ΣΟΦΕΘ, ΣΜΗ του ΑΠΘ και ΣΕΥ ΔΙΠΑΕ, με κοινή ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την απαράδεκτη έφοδο ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και άλλων δυνάμεων καταστολής μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου και την προσαγωγή στο σωρό δεκάδων φοιτητών

«Η κυβέρνηση φέρει μεγάλες ευθύνες για την επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής, η οποία όπως αποδείχθηκε από την παρέμβαση στον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων από τους εκλεγμένους στα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων και του ΕΣΔΕΠ, ήταν αναίτια και απρόκλητη.

Η πλειοψηφία των φοιτητών μίλησε, ο απαράδεκτος νόμος – έκτρωμα της κυβέρνησης έχει απορριφθεί, καταψηφίστηκε από τους χιλιάδες φοιτητές στους δρόμους του αγώνα για αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές για όλους! Κάθε προσπάθεια καταστολής και κατασυκοφάντησης του φοιτητικού κινήματος θα πέσει στο κενό!

Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές!», σημειώνουν.

Από 902.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων