Αθλητικά Αθλητικά Βέροια

Έν Σώματι Υγιεί”/ Ημερίδα Στίβου ΑμεΑ – Σχηματάρι 2024: Όριο για το Παγκόσμιο ο Ζησίδης – Πανελλήνια Ρεκόρ από Ζαφειρίου και Ντίσιο

Οι αθλητές μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον

Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους ίδιους κ το σωματείο μας, πέτυχαν οι τρεις αθλητές μας στην Ημερίδα Στίβου ΑμεΑ που διεξήχθη στο Σχηματάρι Βοιωτίας την Παρασκευή 8 Μαρτίου. Η Ημερίδα διεξήχθη για να δοθεί η ευκαιρία στους Έλληνες πρωταθλητές να πιάσουν τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας, αλλά και να παραμείνουν ψηλά στην Παγκόσμια Κατάταξη ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Συνολικά τρεις νέοι αθλητές προστέθηκαν σε αυτούς που είχαν ήδη προκριθεί, ενώ ο Ζησίδης του “Εν Σώματι Υγιεί”, μετά την σφαιροβολία F32, έπιασε το όριο και για την Κορίνα και έτσι θα αγωνιστεί στο Kobe σε δύο αγωνίσματα. Επίσης οι δύο νεαροί αθλητές μας, Ζαφειρίου και Ντίσιος, κατέρριψαν τα δικά τους πανελλήνια ρεκόρ Ανδρών και Γυναικών αν και αγωνίζονται στις κατηγορίας U17 και U20 αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αθλητών του “Εν Σώματι Υγιεί”:

  1. Ζησίδης Δημήτρης:
  • Σφαιροβολία F32: 10.06μ (4η θέση στην Παγκόσμια Κατάταξη).
  • Κορίνα F32: 27,68μ (με το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να είναι στα 23.00μ)
  1. Ζαφειρίου Αφροδίτη:
  • Άλμα εις Μήκος Τ44: 3.97μ (με άνεμο +1.9m/s) Πανελλήνιο Ρεκόρ (το προηγούμενο ήταν 3.79μ).
  1. Ντίσιος Νικόλαος-Ραφαήλ:
  • Σφαιροβολία F40: 9.16μ (Πανελλήνιο Ρεκόρ, το προηγούμενο ήταν 8.83μ)

Η επίδοση του Ντίσιου είναι πολύ πιο πάνω από το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά ο αθλητής μας δεν έχει περάσει ακόμα από διεθνές classification, οπότε η επίδοσή του ακόμα δεν μπορεί να καταγραφεί σε διεθνές επίπεδο. Οι δύο νεαροί αθλητές μας θα αγωνιστούν σε 10 μέρες στo Grand Prix της Ιταλίας, όπου θα περάσουν από διεθνές classification.

Η Διοίκηση του “Εν Σώματι Υγιεί” Α.Σ ΑμεΑ Βέροιας συγχαίρει τους αθλητές για τις επιδόσεις τους και τους προπονητές Φερφέλη Κων/νο, Κυριακίδη Μίλτο, Αργυράκη Πάνο και Καραϊωσήφ Αλέξανδρο για την υποστήριξη και την βοήθεια που προσέφεραν για να έρθει σε πέρας η αγωνιστική ημερίδα στο Σχηματάρι.

Για το πλήρες άρθρο και φωτογραφίες, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα μας:
https://r4rehab.blogspot.com/2024/03/2024.html

banner-article

Ροη ειδήσεων