Ελλάδα Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: «Μας επιτέθηκαν εκατοντάδες, με χτύπησαν στο κεφάλι» – Σοκάρει το θύμα του ομοφοβικού λιντσαρίσματος

Σοκ προκαλεί το ομοφοβικό λιντσάρισμα εκατοντάδων ανθρώπων σε δύο non binary άτομα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Τα δύο non binary άτομα -όπως αυτοχαρακτηρίζονται- κυνηγήθηκαν και εξευτελίστηκαν από τον όχλο μέχρι που βρήκαν καταφύγιο σε κατάστημα εστίασης.

Τους επιτέθηκαν λεκτικά, τους πέταξαν μπουκάλια, τους έβρισαν και τους έφτυσαν, ενώ συνέχισαν να τους προπηλακίζουν ακόμη όταν έφτασαν στην οδό Αριστοτέλους αστυνομικές δυνάμεις.

Ένα από τα θύματα μίλησε στο newsit για την επίθεση. «Είμαι από Αθήνα και πήγα με τη φίλη μου βόλτα στη Θεσσαλονίκη. Χθες ήταν η δεύτερη μέρα στην πόλη και το βράδυ κατεβήκαμε βόλτα στην Αριστοτέλους και πήραμε παγωτό. Εκεί από το πουθενά άρχισαν πολλές παρέες να μας πλησιάζουν, να σφυρίζουν, να μας βρίζουν. Ήταν εκατοντάδες. Άλλοι λένε πως ήταν 200 άτομα, άλλοι 300. Εμένα προσωπικά με έφτυσαν, ένας με τραβούσε απ;o το τζάκετ, μας έσπρωξαν, μας πέταξαν μπουκάλια», περιέγραψε.

Όπως χαρακτηριστικά είπε δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι. «Ήρθε μια κοπέλα μπροστά μου για να μας βοηθήσει, όμως την έσπρωξαν και αυτήν. Είπα στη φίλη μου πάμε να φύγουμε, ένας με χτύπησε στο κεφάλι. Μπήκαμε σε ένα εστιατόριο που βρίσκεται στην πλατεία για να σωθούμε. Εκεί το προσωπικό του μαγαζιού μας βοήθησε πάρα πολύ. Αυτοί ήρθαν απειλητικά και προς το μαγαζί και τσακώθηκαν και με το προσωπικό», πρόσθεσε.

»Στη συνέχεια ήρθε και η αστυνομία. Ήταν σοκαριστικό όλο αυτό. Αυτοί όλοι ήταν διαφορετικές παρέες που ήθελαν να μας χλευάσουν. Έχουν γίνει προσαγωγές άλλα πρέπει να βρεθούν όλοι. Περάσαμε τη νύχτα μας να δίνουμε καταθέσεις στο αστυνομικό τμήμα, ενώ πήγαμε και στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Ευτυχώς είμαστε καλά», κατέληξε.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας