Αλεξάνδρεια Βέροια Νάουσα Ρεπορτάζ Τοπικά

Βέροια – Τέμπη / Ποτάμι ο κόσμος απαίτησε: Τις ΖΩΕΣ μας, ΟΧΙ τα ΚΕΡΔΗ σας!

Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκε σήμερα, 28 Φεβρουαρίου στη Βέροια, ύστερα από κάλεσμα του Ν.Τ Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας, αλλά και άλλων σωματείων και ενώσεων.

Σήμερα στην Πλατεία του Δημαρχείου της Βέροιας διαδήλωσαν από κοινού εργάτες, αγρότες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, μαθητές.

Ιδιαίτερη η παρουσία των μαθητών από σχολεία της πόλης. Πολλοί κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα κι άλλοι λουλούδια στη μνήμη των νεκρών του φοβερού δυστυχήματος.

   Όλοι οι ομιλητές κινήθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο ίδιο πνεύμα καταγγέλλοντας το έγκλημα, που έγινε πέρσι τέτοια μέρα στα Τέμπη, μ’ αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 57 άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι. Απαίτησαν να βρεθούν οι ένοχοι αυτού του στυγερού εγκλήματος, κάτι που διαφαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης.

Τόνισαν με έμφαση ότι προέχουν οι ζωές μας και όχι τα κέρδη τους, που είναι και η αιτία, σε μεγάλο βαθμό, των δεινών που βιώνουμε ως λαός σήμερα.

Ο κάθε ομιλητής στάθηκε και στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος που εκπροσωπούσε, ενώ τονίστηκε η δύναμη της ενότητας όλων, όσοι σήμερα αδικούνται, που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, για τα κέρδη και τον πλουτισμό ελάχιστων, με ευθύνη πάντα των κυβερνώντων.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Θεόδωρος Κακαγιάννης, πρόεδρος Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Ημαθίας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι:

Γιώργος Διαμαντόπουλος, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας

Χαράλαμπος Γκόγκας, πρόεδρος Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ημαθίας

Φίλιππος Παπαστεργιόπουλος, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ημαθίας

Εκπρόσωποι μαθητών του ΕΠΑΛ

Ηλίας Νοβάκης, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Βέροιας

Σταυρούλα Μιχαληλίδου, πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

Νίκος Νατζμέ, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς»

Χαρά Αξούριστου, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ημαθίας

Κώστας Σεϊτανίδης, πρόεδρος Εργαζομένων Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Αθανάσιος Χειμώνας, πρόεδρος Εργαζομένων Δήμου Βέροιας

Στη συνέχεια, παρά τη βροχή, ακολούθησε δυναμική πορεία των συγκεντρωμένων με συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας.  

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας