Ελλάδα Κοινωνία

Τέμπη: 57 πένθιμοι χτύποι από τις καμπάνες σε όλη την χώρα

Πένθιμα 57 φορές, μία για κάθε ψυχή που χάθηκε στα Τέμπη πριν ακριβώς έναν χρόνο θα σημάνουν σήμερα, στις 10 το πρωί, οι καμπάνες όλης της χώρας, μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας που ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, Μαρίας Καρυστιανού.

Μετά το σχετικό αίτημα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας με ανακοίνωσή της ενημέρωσε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας για αυτή την πρωτοβουλία.

«Ευχαριστούμε από καρδιάς για την αποδοχή και την υλοποίηση της παράκλησης μας. Εξάλλου είμαστε πια βέβαιοι πως τίποτε δεν είναι αυτονόητο στη ζωή μας και τίποτε δεδομένο. Ένας χτύπος και ένα τρισάγιο λοιπόν, για κάθε ψυχή που έφυγε ένα χρόνο πριν στην κοιλάδα των Τεμπών» αναφέρει σε ανάρτησή της η κα. Καρυστιανού.

«Τα λόγια που χειραγωγούν τον πόνο των ανθρώπων, που επιθυμούν να περιορίσουν την αγάπη που ενώνει τις καρδιές των ανθρώπων, τις καρδιές που βίαια χωρίστηκαν, τα λόγια που προσπαθούν να λιγοστέψουν την πίστη που ενώνει τη ζωή με το θάνατο, μέχρι τώρα πράγματι ήταν πολλά και κάναν φασαρία. Η αλήθεια πότε δεν κάνει φασαρία. Με τις κραυγές μας, με τα δάκρυά μας, με τη φωνή μας, με την αλήθεια μας… πάντα προς το φως. Αύριο θα ηχήσει η καμπάνα να εξαγνιστούν οι ψυχές των αθώων, να ενθυμηθούμε την ευθύνη μας στη ζωή. Ελπίζουμε στην Ανάσταση και στην αντάμωση. Μέχρι τότε η αλήθεια θα κάνει κρότο!», καταλήγει.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται και ξεπερνά κάθε προσδοκία, η εκστρατεία συλλογής υπογραφών, με στόχο την αναθεώρηση του Συντάγματος. Έως σήμερα το πρωί το κάλεσμα είχαν υπογράψει περισσότεροι από 840.000 άνθρωποι, ξεπερνώντας κατά πολύ τις 500.000 υπογραφές που απαιτούνται από το Σύνταγμα ώστε να γίνει αναθεώρηση.

Οι συγγενείς των θυμάτων πραγματοποιούν σήμερα στις 12:00 τρισάγιο στο σημείο όπου χάθηκαν 57 ζωές, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη. Έχουν ζητήσει να μην παραβρεθούν αντιπροσωπείες πολιτικών κομμάτων, παρά μόνο οι οικογένειες, οι συγγενείς, ενώ έχει οριστεί ειδικός χώρος σε αρκετή απόσταση από το σημείο προκειμένου να βρίσκονται οι δημοσιογράφοι. Το σημείο της τραγωδίας στη Λάρισα θα επισκεφθεί στις 10 το πρωί ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημητρης Κουτσούμπας, ο οποίος θα αφήσει λίγα λουλούδια

 kosmodromio.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας