Κόσμος

Ισραηλινή δολοφονική μανία χωρίς τέλος / Λούλα: Στη Γάζα συντελείται γενοκτονία – Πάνω από 29.500 οι νεκροί

Η Φραντσέσκα Αλμπανέζε, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, προειδοποίησε ότι τα κράτη που μεταφέρουν όπλα στο Ισραήλ εν μέσω του πολέμου του κατά της Γάζας μπορεί να είναι συνένοχα σε «εγκλήματα θηριωδίας»

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Ντέιρ ελ Μπαλάχ της Γάζας όταν οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν κατοικία όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι.

Το Υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι 104 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 160 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής το απόγευμα.

Περισσότεροι από 29.500 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί εξαιτίας των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας στον ελεγχόμενο από τη Χαμάς παλαιστινιακό θύλακα.

Το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε, συγκεκριμένα ότι 29.606 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα παλαιστινιακά εδάφη, από την έναρξη της επίθεσης του Ισραήλ. Ο απολογισμός περιλαμβάνει τουλάχιστον 92 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο, ενώ 69.737 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της σύγκρουσης στις 7 Οκτωβρίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, η Παλαιστινιακή Αρχή επικρίνει έντονα το μεταπολεμικό σχέδιο για τη Γάζα που παρουσίασε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου.

UNRWA: Αδυνατεί να παράσχει έργο αρωγής στη Β. Γάζα

Την ίδια ώρα, εκπρόσωποι της UNRWA – η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες – δηλώνουν ότι δεν μπορούν πλέον να παράσχουν έργο αρωγής στη βόρεια Γάζα, επικαλούμενοι το λιγοστό προσωπικό και την «κατάρρευση της κοινωνικής τάξης» εν μέσω ισραηλινών επιθέσεων κατά αμάχων και περιορισμών στην πρόσβαση σε επισιτιστική βοήθεια που έχει οδηγήσει τον πληθυσμό στην λιμοκτονία.

Ενώ, το ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ ολοκλήρωσε την πέμπτη ημέρα ακροάσεων μετά από αίτημα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να γνωμοδοτήσει σχετικά με τις νομικές συνέπειες της κατοχής της Παλαιστίνης από το Ισραήλ.

Η Φραντσέσκα Αλμπανέζε, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, προειδοποίησε ότι τα κράτη που μεταφέρουν όπλα στο Ισραήλ εν μέσω του πολέμου του κατά της Γάζας μπορεί να είναι συνένοχα σε «εγκλήματα θηριωδίας».

Λούλα: Στη Γάζα συντελείται γενοκτονία

Επιμένει στην δήλωσή του περί «γενοκτονίας» απέναντι στους Παλαιστίνιους από το Ισραήλ ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος αποτελεί persona non grata για το Ισραηλ, κατά δήλωση Νετανιάχου. Λίγες ημέρες πριν ο πρόεδρος της Βραζιλίας είχε προκαλέσει διπλωματική θύελλα, συγκρίνοντας τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα με το ολοκαύτωμα των Εβραίων και κατηγορώντας το Ισραήλ για «γενοκτονία».

Την Παρασκευή επανέλαβε αυτή την δήλωσή του κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αναφέροντας ότι «αυτό που κάνει το κράτος του Ισραήλ δεν είναι πόλεμος, είναι γενοκτονία, γιατί σκοτώνει γυναίκες και παιδιά».Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση Νετανιάχου διεμήνυσε πως ο πρόεδρος της Βραζιλίας είναι “persona non grata” στο Ισραήλ έως ότου ανακαλέσει την «αντισημιτική» τοποθέτησή του.

Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος όχι μόνο δεν ανακάλεσε, αλλά διατύπωσε εκ νέου την επίμαχη θέση του, χρησιμοποιώντας κατ’ επανάληψη τον όρο «γενοκτονία». «Είναι γενοκτονία! Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που πέθαναν ή αγνοούνται. Δεν είναι στρατιώτες που πεθαίνουν, αλλά γυναίκες και παιδιά σε νοσοκομεία. Αν αυτό δεν είναι γενοκτονία, δεν ξέρω τι είναι γενοκτονία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βραζιλίας.

banner-article

Ροη ειδήσεων