Άρθρα Ελλάδα Κοινωνία Οικονομία Πολιτική

“KKE: Υγεία, πανεπιστήμια, εργασιακά οι επόμενοι αγωνιστικοί σταθμοί” / γράφει η Μαρία Μητσοπούλου 

————-

Στους επόμενους αγωνιστικούς σταθμούς για την υγεία, τα πανεπιστήμια αλλά και τα εργασιακά εν όψει της πανεργατικής απεργίας στις 28 Φεβρουαρίου επενδύει τώρα το ΚΚΕ, κρατώντας ως παρακαταθήκη τον αγώνα των αγροτών που συνεχίζουν στα μπλόκα, μετά το συλλαλητήριο της Τρίτης, με τρακτέρ από όλη τη χώρα, στο Σύνταγμα.

Από τον Περισσό μιλούν για ένα «συγκλονιστικό» και «μεγαλειώδες» συλλαλητήριο και για έναν αγώνα «δίκαιο» με «δίκαια αιτήματα» και καλούν την κυβέρνηση να τα ικανοποιήσει.

Σε κάθε περίπτωση, από τον Περισσό θεωρούν ότι η στήριξη της κοινωνίας στον αγώνα των αγροτών εκφράστηκε και στο συλλαλητήριο με τη συμμετοχή φοιτητικών οργανώσεων, εργατικών σωματείων κ.λπ. Κοινώς θεωρούν ότι υπάρχει γενικότερος κοινωνικός αναβρασμός, που διαμορφώνει μεγαλύτερο πεδίο παρέμβασης για το ΚΚΕ. Την ώρα που διάφορα κινηματικά μέτωπα είναι ανοιχτά, τα στελέχη του Περισσού δείχνουν να εκτιμούν ότι υπάρχει δυνατότητα να ενωθούν και να διαμορφωθεί ένα μεγάλο κινηματικό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικά, μιλώντας χθες στο Open, ο ευρωβουλευτής Κώστας Παπαδάκης σημείωσε πως «αναδεικνύεται ότι η πραγματική αντιπολίτευση είναι στον δρόμο» και πως «συγκροτείται ένα μεγάλο μέτωπο που πάει σε πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28.2 με κεντρικό σύνθημα “τα κέρδη τους, οι ζωές μας”». Απαντώντας δε, στο επιχείρημα κυβερνητικών στελεχών ότι το συλλαλητήριο βοηθά και την κυβέρνηση καθώς είναι μια μορφή πίεση στις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να μην κρύβεται πίσω από την ΚΑΠ, την οποία «συνδιαμόρφωσε» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και τα άλλα κόμματα.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ σε εκπαίδευση και υγεία θα δώσουν το «παρών» και στις νέες σημερινές κινητοποιήσεις – οργανώνεται νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κόντρα στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενώ απεργούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, στο πλαίσιο πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ και παναττικής στάσης εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ.

Από εκεί και πέρα συνεχίζεται η προετοιμασία για την 24ωρη πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και σωματεία προσκείμενα στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ενώ αποφάσεις για απεργία έχουν λάβει και η ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες του Δημοσίου.

Απεργία και επέτειος για Τέμπη

Σημειώνεται πως το σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» συνδέει την απεργία και με τα Τέμπη, καθώς η 28η Φλεβάρη είναι η επέτειος από τον έναν χρόνο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Το αίτημα να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες είναι μέρος της απεργιακής κινητοποίησης, σε μια στιγμή μάλιστα που η κυβερνητική πλειοψηφία επιχειρεί να κλείσει άρον – άρον την Εξεταστική.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κατήγγειλε πως η κυβέρνηση επιχειρεί το εσπευσμένο κλείσιμο των εργασιών της Εξεταστικής την ώρα που γίνεται «φανερό ότι αυτή πρέπει να συνεχιστεί και να εξεταστούν περισσότεροι μάρτυρες». Από τον Περισσό ερμήνευσαν αυτήν την κίνηση ως φόβο της κυβέρνησης πως θα αναδειχθούν περαιτέρω οι τεράστιες ευθύνες της «όχι μόνο για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη αλλά και για την προσπάθεια συγκάλυψής του στη συνέχεια, με την απαράδεκτη επέμβαση υπουργείου και περιφέρειας στον τόπο του εγκλήματος και την εξαφάνιση των στοιχείων». Σύμφωνα με το ΚΚΕ «έγινε, επίσης, φανερό» ότι η κυβέρνηση «δεν θέλει να εξεταστεί συγκεκριμένα και το ζήτημα της έκρηξης και της πυρκαγιάς που ξέσπασε στα τρένα».

Έτσι διαμηνύουν πως η κυβέρνηση είναι γελασμένη αν νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει «εύκολα» και πως «η μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη θα είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι στην προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας».

 topontiki.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων