Πολιτική

Κασσελάκης απαντά στον Τσίπρα: «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» – LIVE η ομιλία του στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο Στέφανος Κασσελάκης σηκώνει το γάντι που έριξε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας λίγες ώρες πριν την έναρξη του Συνεδρίου, νέα προσφυγή στη βάση του κόμματος.«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», αναμένεται να πει στο κλείσιμο της ομιλίας του στο 4ο Συνέδριο της παράταξης στο γήπεδο Tae Kwon Do, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες» αναμένεται να πει στο κλείσιμο της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στη σκιά της παρέμβασης-βόμβα του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας γνωστό ότι προσφεύγει στις ρίζες του: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα».

Ο κ. Κασσελάκης δηλώνει ότι είναι εδώ, όρθιος και έτοιμος για «να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε».

Παρακολουθήστε ζωντανά:

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ηχηρή παρέμβαση του προκατόχου του, ο κ. Κασσελάκης υποχρεώθηκε σε εκτενή αναπροσαρμογή της ομιλίας του.

«Εσείς είστε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένας σύριζα υπάρχει. Τα μέλη μας», είπε προσερχόμενος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνοντας προς τα μέλη του κόμματος.

«Μπορεί να διενεργείται εκτάκτως, αλλά έχει την ιδεολογική και προγραμματική βαρύτητα ενός τακτικού συνεδρίου», σημείωσε, τονίζοντας πως αυτό το συνέδριο «ετοιμάζει το άλμα στο αύριο».

«Είμαστε εδώ για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας και της Ευρώπης. Είμαστε εδώ για να σημάνουμε την προοδευτική αντεπίθεση. Όχι κάποτε. ΤΩΡΑ. Είμαστε η δύναμη που θέλει και μπορεί να κάνει πράξη τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή που χρειάζεται η Ελλάδα», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι είναι το μόνο κόμμα «του οποίου οι θέσεις συνομιλούν εξίσου με όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες από το προοδευτικό κέντρο μέχρι την ριζοσπαστική Αριστερά».

Ο Στ. Κασσελάκης συνέχισε, κάνοντας λόγο για έναν «περίπλοκο κόσμο», στον οποίο προσπαθεί να βρει «τη θέση της η Ευρώπη».

«Το συνέδριό μας πραγματοποιείται σε μία περίοδο παγκόσμιων αλλαγών, όπου τα πάντα αλλάζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η ζωή των ανθρώπων τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ριζικά μετά το σοκ της πανδημίας και του εγκλεισμού, του φόβου,της εξάπλωσης θεωριών συνομωσίας, αλλά και του άκρατου ατομικισμού. Ακόμα και στις οικονομικά ισχυρότερες χώρες, το παραδοσιακό κοινωνικό συμβόλαιο έχει διαρραγεί. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων ζει για να δουλεύει και στερείται την πρόσβαση σε βασικές κοινωνικές υπηρεσίες και αγαθά», σημείωσε.

«Οι πόλεμοι στην Ουκρανία και τη Γάζα, η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα, οι συρράξεις δι’ αντιπροσώπων (proxy wars), είναι μέρη μιας αιματηρής μετάβασης σε νέες παγκόσμιες και περιφερειακές γεωπολιτικές ισορροπίες, που βρίσκονται ακόμα υπό διαμόρφωση», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τοποθετήθηκε, επίσης, απέναντι σε σειρά ζητημάτων που απασχολούν την ανθρωπότητα, όπως τις «ανισότητες» που «διευρύνονται», τη στεγαστική κρίση, τη διατροφική επάρκεια, την κλιματική κρίση, την ενεργειακή κρίση ή το μεταναστευτικό. Επιπρόσθετα, μίλησε για στρατικοποίηση των «διεθνών σχέσεων», την ώρα που «κερδίζουν έδαφος οι εθνικισμοί, το μίσος, ο ρατσισμός, η ισλαμοφοβία, ο αντισημιτισμός οι θεωρίες συνομωσίας, τα fake news, η σχετικοποίηση και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και της αλήθειας».

Από τη στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε θέμα ηγεσίας, αμφισβητώντας την εντολή που έχει από τον Σεπτέμβριο ο κ. Κασσελάκης και ζητώντας νέα έκφραση της βάσης, ο νυν αρχηγός ήταν υποχρεωμένος να απαντήσει, προφανώς σηκώνοντας το γάντι.

Το εάν θα υπάρξουν από κει και μετά συνεδριακές εργασίες, οι οποίες θα κινηθούν πάνω στο θέμα της μάχης ηγεσίας, είναι κάτι που θα κριθεί μετά την ομιλία Κασσελάκη.

Πάντως, οι πρώτες αντιδράσεις από τα στελέχη, τους συνέδρους και τη βάση του κόμματος είναι μοιρασμένες, με τον διχασμό να είναι έντονος και βαθύς.

Άλλοι επικροτούν την κίνηση του κ. Τσίπρα, θεωρώντας ότι ήταν επιβεβλημένη, αλλά υπάρχει και η αντίθετη άποψη, που λέει ότι ο πρώην πρωθυπουργός όφειλε να εμφανιστεί στο συνέδριο και να παρουσιάσει εκεί τις απόψεις του και όχι με γραπτή δήλωση να ακυρώσει τη διαδικασία.

 topontiki.gr

«Είναι η ώρα των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα να μιλήσει η οργανωμένη βάση και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε προσερχόμενος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Τεμπονέρας, μετά την ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα.

«Σήμερα οι μόνοι νόμιμοι και οι πραγματικοί ιδιοκτήτες παίρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και διαμορφώνουν την επόμενη μέρα. Μια ημέρα γιορτής, μια ημέρα δημοκρατίας.», συμπλήρωσε.

Θέση στην εσωκομματική κρίση που ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ πήρε ο Νίκος Καρανίκας.

Με ανάρτησή του στο facebook, o κ. Καρανίκας τάσσεται κατά των νέων εσωκομματικών εκλογών και σαφώς υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, σημειώνοντας ότι η βάση δεν χρειάζεται να πάρει τόσο σύντομα μια απόφαση εκ νέου και στηλιτεύει τη στάση κάποιων στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας.

Αναλυτικά η ανάρτηση Καρανίκα:

«Οχι άλλη εσωστρέφεια.

Ο Τσιπρας μίλησε συμφωνώντας με τον σύντροφο Κασσελακη ότι αν τον αμφισβητεί κάποιο όργανο, μόνο η βάση αποφασίζει και οχι το οργανο καθώς ο πρόεδρος με πρωτοβουλία του Τσιπρα εκλέγεται από την βάση.

Αλλά όπως είπε και ο Τσιπρας, ο κόσμος είναι μέσα στα προβλήματα της καθημερινότητας και οχι στα δικά μας εσωκομματικά του δικού μας κόσμου θα πω εγώ.

Οπότε δεν βρίσκω κανέναν λόγο να τρέξουμε πίσω από τα υπαρξιακά προβλήματα καποιων στελεχών της ΠΓ (είναι οργανο που δεν εχει τετοια αρμοδιότητα) και να θέσουμε στην βάση του κόμματος να πάρει μια απόφαση εκ νέου και μάλιστα μετά από τόσο λίγο χρονικό διάστημα.

Τα μέλη του κόμματος αποφάσισαν και συντάχθηκαν με τον σύντροφο Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis να είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και δεν θα κάνουμε το χατίρι στις προσωπικές αγωνίες των στελεχών.

Έχουμε σκοπό να κουράσουμε με τις παρεμβάσεις μας την ΝΔ ως κυβέρνηση και οχι τα μέλη του κόμματος».

Ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει στιβαρό μήνυμα αλλαγής και αντεπίθεσης αναφέρει σε ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος.

«Χάσαμε μάχες αλλά οι πιο κρίσιμες που έχουμε μπροστά μας μπορούν να κερδηθούν με σοβαρότητα & αξιοπιστία. Χωρίς ναρκισσισμούς & παλινωδίες. Η δύναμη να αντληθεί, η λύση να δοθεί… από το Λαό με το Λαό για το Λαό» σημειώνει.

 topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας