Αγροτικά Ελλάδα Κοινωνία

Αποχωρούν από το Σύνταγμα τα τρακτέρ / Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες για να σχεδιάσουν τη συνέχεια του αγώνα τους

Γύρω στις 11 το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η αποχώρηση των τρακτέρ που, μετά το χθεσινό πανελλαδικό συλλαλητήριο, διανυκτέρευσαν έξω από τη Βουλή.

Όπως τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου τα περισσότερα από 160 τρακτέρ θα αποχωρήσουν τμηματικά και συντεταγμένα, όπως και μπήκαν χθες στην πρωτεύουσα, ενώ θα υπάρχει και πάλι έντονη παρουσία της Τροχαίας, ώστε να διευκολύνει την κίνηση των πολιτών αλλά και των ίδιων των αγροτών.

Οι αγρότες από όλη την Ελλάδα, που έστειλαν χθες το δυναμικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση απαιτώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων για την επιβίωσή τους, αλλά και τονίζοντας τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για το σύνολο της κοινωνίας, επιστρέφουν στα μπλόκα, όπου αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθούν συνελεύσεις αποτίμησης του συλλαλητηρίου.

Μετά από περίπου έναν μήνα στα μπλόκα, οι αγρότες αναμένεται να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους με τις σκέψεις να προσανατολίζονται σε αποκλεισμούς δρόμους και άλλες μορφές, αν η κυβέρνηση δεν δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους.

Την ίδια ώρα οι αγρότες από την Θεσσαλία περιμένουν, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, την δική τους συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τα ιδιαίτερα αιτήματα, στο πλαίσιο του συλλογικού αγώνα, σχετικά με τις καταστροφές από την θεομηνία Daniel.

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο