Αγροτικά Ελλάδα Κοινωνία

Συγκλονιστική πορεία δεκάδων τρακτέρ μέχρι το Κάστρο Βοιωτίας – Όλοι σήμερα στο Σύνταγμα!

Μοναδική, συγκλονιστική ήταν η πορεία δεκάδων τρακτέρ που έφτασαν στο Κάστρο Βοιωτίας το απόγευμα της Δευτέρας και την Τρίτη θα διασχίσουν την Αθήνα και θα φτάσουν στο Σύνταγμα.

Αθήνα ερχόμαστε! Ανυπομονούν οι οδηγοί για τη στιγμή που θα περάσουν με τα τρακτέρ μπροστά από τη Βουλή, μπροστά από τον κόσμο που θα έχει συγκεντρωθεί για συμπαράσταση.

«Δεν θα έχει ξαναγίνει με τόσα τρακτέρ», το λένε και το πιστεύουν. Θα είναι αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση που την επιβίωση τους την κοστολογεί με λίγα ψίχουλα…

Κατάκοποι αλλά και αποφασισμένοι οι οδηγοί έφτασαν στο μπλόκο του Κάστρου για διανυκτέρευση. Οι περισσότεροι οδήγησαν πάνω από 7 ώρες τα τρακτέρ και θα οδηγήσουν άλλες τόσες ως το κέντρο της Αθήνας

Δεκάδες τρακτέρ πάνω στην Εθνική οδό! Εντυπωσιακό γεγονός! Από τα διερχόμενα ΙΧ και φορτηγά οδηγοί και επιβάτες δεν σταμάτησαν να κορνάρουν, να σχηματίζουν το σήμα της νίκης, να υψώνουν γροθιές, να φωνάζουν «μαζί σας».

Μοναδικές και ιστορικές στιγμές, όπως μοναδικό και ιστορικό θα είναι το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Τρίτης. «Αθήνα ερχόμαστε, φτάνουμε και θέλουμε λύσεις για να ζήσουμε στον τόπο μας», αυτή είναι η αλήθεια τους, αυτήν την αλήθεια έβαλαν πάνω στα τρακτέρ και καταφτάνουν… Θα μπουν! Να είμαστε όλοι εκεί.

Τα τρακτέρ ξεκίνησαν από το μπλόκο στον Ε65 στην Καρδίτσα, το πρωί της Δευτέρας.

Οι αγρότες ζητούν «να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματα» για να ζήσουν στον τόπο και στα χωράφια τους. Δεν τους πτοεί το εξαντλητικό ταξίδι, συνολικά 15 ωρών για να φτάσουν Αθήνα και οι άλλες τόσες ώρες για την επιστροφή στο μπλόκο.

Διεκδικούν λύσεις στα προβλήματα και καλούν τον κόσμο της Αθήνας να είναι μαζί τους στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Την Τρίτη το πρωί θα αναχωρήσουν τα λεωφορεία και τα αγροτικά οχήματα.

Με τις κόρνες να δίνουν τον τόνο και να ξεσηκώνουν, ξεκίνησαν τα τρακτέρ και από την Λάρισα. Αγωνιστικό ραντεβού το Κάστρο Βοιωτίας με τους υπόλοιπους αγρότες και εκεί θα διανυκτερεύσουν.

Την Τρίτη θα ξεκινήσουν για την Αθήνα, όπου στις 6.30 μ.μ., θα γίνει το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Κάλεσμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους, αλλά και στο λαό της Αθήνας να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο «γιατί είναι και δική τους υπόθεση η ικανοποίηση των αιτημάτων που έχουμε» απηύθυνε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας.

Οι αγρότες που ξεκίνησαν νωρίτερα με τα τρακτέρ τους από την Λαμία, έφθασαν στο Στεφανοβίκειο. Εκεί ενώθηκαν με τους συναδέλφους τους συνεχίζοντας την κάθοδό τους.

«Αντέχουμε. Μέχρι τέλος θα φτάσουμε. Δεν κάνουμε πίσω με τίποτα», δήλωναν οι αγρότες της Καρδίτσας, κατά το πολύωρο ταξίδι τους προς στην Αθήνα.

Θερμή ήταν η υποδοχή των αγροτών της Καρδίτσας, φθάνοντας στο μπλόκο της Ανθήλης.

Οι αγρότες της Καρδίτσας ανέμειναν εκεί τους συναδέλφους τους από τη Λάρισα, τα Φάρσαλα και τον Αλμυρό Βόλου, και συνέχισαν όλοι μαζί για το Κάστρο Βοιωτίας.

Τα τρακτέρ από Λάρισα και Αλμυρό και Καρδίτσα συναντήθηκαν στην Ανθήλη. Λίγο αργότερα αναχώρησαν όλοι μαζί για Κάστρο Βοιωτίας.

Με κόρνες, σημαίες και χειροκροτήματα έγινε δεκτή η πομπή των δεκάδων τρακτέρ στο μπλόκο της Αταλάντης. Κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να εκφράσει την συμπαράσταση κάτω και πάνω από την αερογέφυρα που βρίσκεται το μπλόκο.

Η πομπή σταμάτησε για λίγα λεπτά προκειμένου να ενσωματωθούν και τα τρακτέρ από την Αταλάντη και όλα μαζί κατευθύνθηκαν για το Κάστρο.

 imerodromos.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων