Βέροια Κοινωνία Πολιτική Ρεπορτάζ Τοπικά

Ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος στη Βέροια: “Το ΚΚΕ μπροστά στους αγώνες, ενάντια στην πολιτική εξαθλίωσης του λαού”

Με γεμάτη την Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ με κεντρικό ομιλητή τον Ευρωβουλευτή του Κόμματος Λευτέρη  Νικολάου – Αλαβάνο

Προλογίζοντας ο Γιάννης Τσεχελίδης, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής του Κόμματος στην Ημαθία, τόνισε την κρισιμότητα των ημερών, τη στιγμή που οι μαθητές και φοιτητές ζητούν σχολεία που να μορφώνουν, οι αγρότες ζητούν να μείνουν στη γη τους και να ζήσουν κι  οι εργαζόμενοι να επιβιώσουν  μέσα στη λαίλαπα της ακρίβειας.

Με το σύνθημα πίσω του να ενεργοποιεί και να τονώνει συνειδήσεις: “ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ”, ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος ξεκίνησε δυναμικά λέγοντας: “Ώρα για μάχη. Και είναι ώρα για μάχη, εξήγησε, γιατί οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θυσιάζουν τα δικαιώματά μας. Η αλληλεγύη και οι αγώνες είναι η ασπίδα μας.”

Καλώντας στη μεγάλη απεργία της 28ης Φεβρουαρίου, την οποία χαρακτήρισε μεγάλη μάχη, ανέλυσε γιατί πρέπει να πολεμήσει ο λαός.

“Χαρακτηρίζουν το ΚΚΕ υποκινητή των κινητοποιήσεων, αλλά υποκινητές είναι οι ίδιες οι ανάγκες του λαού. Το συμφέρον μας είναι να βελτιώνονται οι ανάγκες του λαού μας.”

Ξεκινώντας από τους αγώνες των Ελλήνων αγροτών και τα μπλόκα τους, ανέδειξε το δίκαιο των αιτημάτων τους, που ακυρώνονται από την ΚΑΠ, την Κοινή Αγροτική Πολιτική, που ξεσηκώνει το αγροτικό κύμα διαμαρτυρίας και στην υπόλοιπη  Ευρώπη.

“Τα αιτήματά τους είναι όλα δίκαια και τα υποστηρίζουμε”, πρόσθεσε.

Μιλώντας για το κύμα των φοιτητικών αντιδράσεων απέναντι στην ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, και για την αντίδραση των αγροτών, που είναι προβλήματα που παρακάμπτει η Κυβέρνηση και κάνει πως δεν τα βλέπει, ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης τους, είπε, είναι οι αγώνες.

“Πώς οδηγηθήκαμε στην ακρίβεια; Μειώθηκαν οι μισθοί μας, οι συντάξεις μας, η ανεργία θερίζει και όλα φυσικά είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών νόμων.

Η αλήθεια είναι πως δεν προστατεύεται ο λαός αλλά οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι φόροι που επιβάλλονται είναι για να πληρώνει ο λαός την αγορά όπλων. Η ακρίβεια οφείλεται στην ανάπτυξη που εφαρμόζεται υπέρ του κεφαλαίου.

Η μεγάλη αλήθεια που κρύβεται είναι ότι η επίθεση στα εργατικά διακαιώματα θα είναι χωρίς τέλος.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ!

Δεν μπορεί να θησαυρίζουν οι τράπεζες και οι εταιρείες ρεύματος κι εμείς να πληρώνουμε ακόμη και στο ΕΣΥ. Η λύση είναι ο σοσιαλισμός!

Από σήμερα ριχνόμαστε στον αγώνα. Δεν περιμένουμε. Ζητάμε: Αυξήσεις μισθών, συντάξεων, τριετίες, κατάργηση άδικης φορολογίας, μείωση στο ενεργειακό κόστος. Αυτά είναι η προμετωπίδα των διεκδικήσεών μας.

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ  Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Αποκαλύφθηκαν τα ψέμματα της Ε.Ε. και όσον αφορά στα Πανεπιστήμια και στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και στα εργασιακά. Πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά, ώστε η απεργία της 28ης να πετύχει!” ολοκλήρωσε.

Η συγκέντρωση έκλεισε με τοποθετήσεις εκπροσώπων τριών χώρων.

Η εργάτρια Μπατσογιάννη Έφη έδωσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που εργάζονται σε εργοστάσιο φρούτων. Τα εξαντλητικά ωράρια που δεν τις επιτρέπουν ούτε να φροντίσουν τα παιδιά τους, η έλλειψη αδειών για ιατρικές εξετάσεις, η ακρίβεια που τις τσακίζει,  είναι προβλήματα που δεν ξεπερνιούνται.

Ο Λεμόνης Πέτρος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πιερίων Ημαθίας ήταν καταγγελτικός λέγοντας: “Αρπάζουν το φαΐ απ’ το τραπέζι μας. Να τους αφήσουμε; Πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά.”

Ο Παπαδήμος Κώστας, ορθοπαιδικός, έθεσε τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, τα οποία πλήττουν και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της χώρα αλλά και τους ασθενείς. Ο γιατρός μίλησε για δυναμική αντίσταση: “Για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.” Κλείνοντας με τους στίχους του Κωστή Παλαμά “Για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούρια γέννα…!”

……………..

Φωτογραφίες: faretra. info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας