Κόσμος Περιβάλλον

Ταϊλάνδη: Ελέφαντας που διασώθηκε από τσίρκο καλωσορίζεται από το κοπάδι σε καταφύγιο

Σε μια από τις πιο όμορφες εκδηλώσεις συμπόνιας που είχε προσφέρει ποτέ η άγρια ζωή, ένας διασωσμένος ελέφαντας δέχεται έναν χαιρετισμό που δεν περίμενε ποτέ, σε ένα καταφύγιο ελεφάντων στην Ταϊλάνδη

Η Ploy Thong πέρασε όλη της τη ζωή σε ένα τσίρκο, προτού διασωθεί και μεταφερθεί στο Φυσικό Πάρκο Elephant στο Τσιάνγκ Μάι. Μόνος το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, ο ελέφαντας δέχεται την πιο θερμή υποδοχή από το κοπάδι στο καταφύγιο.

Η Ploy Thong έχει την πιο θλιβερή ιστορία, αλλά ευτυχώς όλα έλαβαν τέλος, όταν εθελοντές από το Save Elephant Foundation τη έσωσαν.

Για δεκαετίες, ο ευγενικός γίγαντας κουβαλούσε τουρίστες στην πλάτη της στους δρόμους της περιοχής Πατάγια στην Ταϊλάνδη. Όλα παρά τη θέλησή της.  Ευτυχώς, όλα αυτά είναι μέρος του παρελθόντος, γιατί τώρα η Ploy Thong είναι κάτοικος αυτού του όμορφου  καταφυγίου.

 

Λίγο μετά την άφιξή της, μια σκηνή ιδιαίτερα ήταν όμορφη – τη στιγμή που το κοπάδι στο καταφύγιο υποδέχεται τον καινούργιο κάτοικο.  Εντελώς τυφλή, η Ploy Thong άρχισε να στέλνει χαμηλούς κραδασμούς, για να ενημερώσει τους υπόλοιπους ελέφαντες για την παρουσία της.

Εντελώς τυφλή, η Ploy Thong άρχισε να στέλνει χαμηλούς κραδασμούς, για να ενημερώσει τους υπόλοιπους ελέφαντες για την παρουσία της. Αυτό που θα συμβεί στη συνέχεια είναι μια από τις πιο συγκινητικές σκηνές που έχω δει ποτέ! Ολόκληρο το κοπάδι πλησιάζει για να δώσει στον διασωθέντα ελέφαντα λίγη από την ατελείωτη συμπόνια του.

 «Και τα δύο μάτια ήταν τυφλά, μετέφερε τουρίστες κάθε μέρα», είπε το προσωπικό του Save Elephant Foundation. «Κάθε μέρα τη σέλωναν νωρίς και κουβαλούσε αναβάτες μέχρι να δύσει ο ήλιος.

Χρησιμοποίησε το μπαούλο της για να μυρίσει τον δρόμο, ενώ ο τουρίστας καβαλούσαν στην πλάτη της. [Αλλά] το ταξίδι της προς την ελευθερία ξεκινά». Χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά, μέχρι που η Ploy Thong συνειδητοποίησε ότι κατέληξε σε ένα μέρος όπου βρήκε την αγάπη και την άνεση που δεν είχε ποτέ.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας