Ελλάδα

Φλώρινα: Προσωρινά κρατούμενη η 57χρονη για τα όπλα στο σπίτι της

Στη φυλακή οδηγείται, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, η 57χρόνη στο σπίτι της οποίας στη Φλώρινα βρέθηκε ο βαρύς οπλισμός για τον οποίο ο 54χρονος σύζυγος της υποστήριξε στην προανακριτική διαδικασία ότι ήταν δικός του, καθώς είναι συλλέκτης διαφόρων οπλικών συστημάτων.

Σύμφωνα με την απόφαση, η 57χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα με την αιτιολογία ότι αν αφεθεί ελεύθερη μπορεί να τελέσει αξιόποινες πράξεις, όπως η προμήθεια κι άλλων όπλων. Σε δήλωση του στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος Δημήτρης Στεφανίδης τόνισε ότι «η απόφαση για εμάς φαίνεται παντελώς περίεργη και άδικη και θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα».

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου θα απολογηθεί και ο 54χρονος.

Υπενθυμίζεται ότι σε έρευνα των αστυνομικών αρχών βρέθηκαν στο σπίτι τους όπλα, οπλοπολυβόλα, πυρίτιδα, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός και άλλα οπλικά συστήματα, ενώ σε επιπρόσθετη έρευνα βρέθηκαν επιπλέον όπλα σε δεύτερη κρύπτη στην σκεπή του σπιτιού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ/EUROKINISSΙ

Ο γιος του ζευγαριού τόνισε πως η μητέρα του αλλά και ο ίδιος δε γνώριζαν την ύπαρξη όλων αυτών των όπλων, υπογραμμίζοντας ότι «ο πατέρας μου είναι εθνοφύλακας και βραβευμένος σκοπευτής από τον στρατό. Δεν έχει ποινικό μητρώο και ποτέ δε μας έδειξε ότι ασχολείται με κάτι παράνομο».

Ο δικηγόρος του ζευγαριού σημείωσε ακόμη ότι «τα όπλα που βρέθηκαν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά, δεν εμπλέκονται με οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια ή κάτι παράνομο όπως ακούγεται».

banner-article

Ροη ειδήσεων