Βέροια Τοπικά

Απ. Βεσυρόπουλος: «Η υπογραφή της σύμβασης για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στον κόμβο της Κουλούρας κλείνει «μια ανοιχτή πληγή» για την Ημαθία»  

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Απόστολου Βεσυρόπουλου πήραμε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

«Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και στον Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης, Ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων και παραγωγικού πλούτου της Π.Ε. Ημαθίας ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε., για την ανακατασκευή και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της πρώην Περιφερειακής Αγοράς στον κόμβο της Κουλούρας στη Βέροια προκειμένου να μεταφερθεί εκεί το Τελωνείο καθώς και λοιπές υπηρεσίες, αποτελεί την τελική πράξη υλοποίησης ενός έργου πνοής για την Ημαθία», τόνισε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε επίσης ότι το έργο αυτό, με προϋπολογισμό 25 εκ. ευρώ, κλείνει μια μεγάλη ανοιχτή πληγή για την Ημαθία, καθώς οι εγκαταστάσεις στην Κουλούρα  είχαν παραδοθεί στην φθορά του χρόνου. Υπενθυμίζεται, ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια ο κ. Βεσυρόπουλος έδωσε πραγματική μάχη για να ενταχθεί το έργο αυτό στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση προκειμένου να φτάσουμε στη σημερινή εξέλιξη.

Κατόπιν των συντονισμένων ενεργειών του κ. Βεσυρόπουλου, οι εγκαταστάσεις στην Κουλούρα, που ήταν εγκαταλελειμμένες θα αποκτήσουν νέα προοπτική. Εκεί, μέσα σε νέες σύγχρονες και λειτουργικές κτιριακές εγκαταστάσεις, θα λειτουργούν πλέον το Τελωνείο της Βέροιας καθώς και άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Ουσιαστικά δημιουργείται ένας νέος εξαγωγικός κόμβος, μόλις 12 χιλιόμετρα από το κέντρο της Βέροιας, με πρόσβαση στην Εγνατία Οδό ενώ αναβαθμίζεται συνολικά όλη η περιοχή. Το έργο υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025 και να δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά οφέλη όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή αλλά και για την τοπική οικονομία.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας