Ελλάδα Κόσμος

Αδελφότητα «Το ηρωικό Σούλι» / Ψήφισμα αλληλεγγύης υπέρ των Παλαιστινίων από τους απόγονους των Σουλιωτών

«Εμείς οι απόγονοι των Σουλιωτών, καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανελέητη σφαγή, που συντελείται τους τελευταίους 3,5 μήνες από το κράτος του Ισραήλ σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη. Καταγγέλλουμε επίσης, τις ηγεσίες των χωρών μελών του ΟΗΕ (ΗΠΑ και άλλες μεγάλες δυνάμεις), που στηρίζουν τη βάρβαρη στρατιωτική επίθεση σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης, με πρόσχημα το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα»!

Θύμα αυτής της κατάστασης, που έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα το θάνατο σε 35.000 αμάχους Παλαιστίνιους (παιδιά- γυναίκες- ηλικιωμένους) και έχει οδηγήσει στην εκτόπιση περίπου 2 εκατομμυρίων στην έρημο ή σε άλλες χώρες, δεν είναι μόνο οι Παλαιστίνιοι. Θύμα είναι και ο ίδιος ο λαός του Ισραήλ ο οποίος- όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εξελίξεις- βιώνει τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής, μετρώντας τα δικά του θύματα.

Ως απόγονοι των Σουλιωτών, που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη πατρίδα και να είναι κυρίαρχος στον τόπο του. Επίσης, ζητάμε να δημιουργηθεί και να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα πριν από την 4η Ιούνη του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ και απαιτούμε:

  • άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα
  • να διαλυθούν οι παράνομοι εποικισμοί στα παλαιστινιακά εδάφη και να απελευθερωθούν οι φυλακισμένοι από τις ισραηλινές φυλακές καθώς και οι ισραηλινοί όμηροι
  • να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ»

Το παραπάνω ψήφισμα αναγνώστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ», που πραγματοποιήθηκε σήμερα 21 Γενάρη 2024 στα γραφεία της, στην Αθήνα.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας