Κόσμος

Γερμανία: Νέα μεγάλη διαδήλωση αγροτών και οδηγών φορτηγών στο Βερολίνο

Εκατοντάδες φορτηγά έχουν συγκεντρωθεί από χθες το βράδυ κοντά στην Πύλη του Βραδεμβούργου, στο Βερολίνο όπου από το μεσημέρι βρίσκεται σε εξέλιξη συλλαλητήριο με βασικά αιτήματα την ανάκληση των αυξήσεων στα διόδια και στο τέλος εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους επαγγελματίες οδηγούς.

Στην περιοχή σταθμεύουν 620 φορτηγά και 150 τρακτέρ, ενώ σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Ένωση Διανομών και Μεταφορών (BLV), περίπου 1.500 οδηγοί βρίσκονται στο κέντρο του Βερολίνου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην διαδήλωση.

Νωρίτερα το πρωί 200 διαδηλωτές με 80 τρακτέρ και 25 φορτηγά συγκεντρώθηκαν στην κεντρική είσοδο του Εκθεσιακού Κέντρου της πρωτεύουσας, όπου από σήμερα φιλοξενείται η διεθνής έκθεση τροφίμων και αγροτικών προϊόντων «Πράσινη Εβδομάδα».

Σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Αγροτών, η οποία διαμαρτύρεται για τα σχέδια κατάργησης της επιδότησης του αγροτικού ντίζελ, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την προσεχή εβδομάδα. «Από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε περισσότερες κινητοποιήσεις, περισσότερο στοχευμένες, προκειμένου να εκφράσουμε με ιδιαίτερο τρόπο πόσο σημαντικό είναι για μας να αποσυρθεί το σχέδιο», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης, Γιοάχιμ Ρούκβιντ.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας