Κοινωνία

Ο Γιάννης Μόρτζος με αφορμή το θέμα για το γάμο ομόφυλων: «Δεν μπορεί να προβάλλεις την ομοφυλοφιλία σαν κάτι το ιδανικό για τον άνδρα ή την γυναίκα»

«Δεν μπορεί να προβάλλεις την ομοφυλοφιλία σαν κάτι το ιδανικό για τον άνδρα ή την γυναίκα» δήλωσε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Μόρτζος στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 σε μια συνέντευξη η οποία θα συζητηθεί.

Μέσα από την κάμερα του Πρωινού επέλεξε ο Γιάννης Μόρτζος να εκφράσει την προσωπική του άποψη για το επερχόμενο νομοσχέδιο που θα αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία. Μάλιστα, ο έμπειρος ηθοποιός και σκηνοθέτης τοποθετήθηκε με αιχμηρότητα βάζοντας σε πρώτο πλάνο τον ρόλο της μητέρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μόρτζος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είμαι υπέρ του μπαμπά και της μαμάς. Δεν είναι ούτε θρησκευτικό το θέμα ούτε τίποτα. Είναι καθαρά θέμα κοινωνικό. Δεν ξέρω αν αυτό το νομοσχέδιο το περίφημο περάσει, τι θα δημιουργήσει στο μέλλον. Τι ανισότητες θα δημιουργήσει και τι ψυχολογικά προβλήματα θα δημιουργήσει στους νέους και τις νέες. Η φύση είναι μία, αρσενικό και θηλυκό. Βιολογικά λοιπόν τα πράγματα είναι αυτά και δεν μπορούμε να τα ανατρέψουμε με κανέναν τρόπο. Για να επικαλεστώ και τον μεγάλο ψυχολόγο Καρλ Γιουνκ, όποιος αντίκειται στη φύση… καταστρέφεται. Από εκεί και πέρα για το θέμα του γάμου των ομοφύλων, υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης. Ας κάνουν λοιπόν σύμφωνο συμβίωσης».

«Η μάνα που βγάζει το παιδί, το θεωρεί παιδί της γιατί έχει μέσα το αίμα της και πρέπει να μεγαλώσει μετά αυτό το παιδί με την φροντίδα και την αγάπη που μπορεί να έχει η πραγματική του μάνα και όχι μια παρένθετη μάνα. Δηλαδή τι θα γίνουν οι γυναίκες; Σκεύη παραγωγής; Εγώ εκεί σταματάω και δεν δέχομαι καμιά απολύτως αντίρρηση». «Γιατί να προβάλουν συνέχεια την ομοφυλοφιλία; Δεν μπορεί να προβάλλεις την ομοφυλοφιλία σαν ότι αυτό είναι κάτι το ιδανικό για τον άνδρα ή την γυναίκα» είπε.

Για να καταλήξει: «Παρατηρώ και στις διάφορες εκπομπές πως αυτοί που μιλάνε είναι πάντοτε κάποιοι ομόφυλοι. Πρέπει η συζήτηση αυτή να γίνει επί επιστημονικού επιπέδου και να μην λέει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του».

banner-article

Ροη ειδήσεων