Κόσμος

Γενοκτονία! Στο έλεος του Ισραήλ η Χαν Γιουνίς / Σχεδόν 200 Παλαιστίνιοι νεκροί μέσα σε 24 ώρες

Πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίσης επιδρομές στον καταυλισμό Νουσεϊράτ στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, σύμφωνα με ιατρούς και Παλαιστίνιους δημοσιογράφους.

Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν την Χαν Γιουνίς προετοιμάζοντας μια περαιτέρω προέλαση στην νότια αυτή πόλη, τμήματα της οποίας κατέλαβαν στις αρχές Δεκεμβρίου. Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε ότι οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις προσεγγίζουν κέντρα διοίκησης και αποθήκες όπλων της Χαμάς.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι κατέστρεψαν χθες ένα από τα κρησφύγετα του Γιαχία Σινουάρ, του ηγέτη της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Το οίκημα βρισκόταν κοντά στην πόλη της Γάζας.

Οι παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές της ανέφεραν ότι 187 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα μέσα σε ένα 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 21.507 νεκρούς – περίπου το 1% του πληθυσμού του πολιορκούμενου θύλακα – από την έναρξη του πολέμου της 7ης Οκτωβρίου. Υπάρχουν φόβοι ότι χιλιάδες ακόμη πτώματα βρίσκονται θαμμένα κάτω από ερείπια.

Νεκρός δημοσιογράφος του δικτύου Al-Quds

Ένας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος που εργαζόταν για το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Quds σκοτώθηκε μαζί με μέλη της οικογένειάς του σε αεροπορική επιδρομή στο σπίτι τους στον καταυλισμό Νουσεϊράτ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι και άλλοι δημοσιογράφοι. Το δίκτυο Al-Quds ανακοίνωσε μέσω Telegram ότι ο δημοσιογράφος Τζαμπρ Αμπού Χάντρος και έξι μέλη της οικογένειάς του σκοτώθηκαν από βόμβες των ισραηλινών δυνάμεων που έπληξαν το σπίτι του στον καταυλισμό Νουσεϊράτ.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χαμάς, 106 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές επιθέσεις από την έναρξη του πολέμου.

«Σπόνσορας» της γενοκτονίας στη Γάζα οι Ηνωμένες Πολιτείες

Ο επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, Μπασέμ Ναΐμ, άσκησε δριμεία κριτική στη διεθνή κοινότητα και κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή δεν καταβάλλουν προσπάθειες για να σταματήσει ο «γενοκτονικός πόλεμος» στη Γάζα. Σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο Μπασέμ Ναΐμ ανέφερε: «Ενώ αυτά τα εγκλήματα έχουν διαπραχθεί από ισραηλινά χέρια, χρηματοδοτήθηκαν και υποστηρίχθηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, θεωρούμε υπεύθυνους την κυβέρνηση Μπάιντεν, ειδικά τον ίδιο τον Πρόεδρο (Τζο Μπάιντεν), και τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας του για τον άμεσο ρόλο τους στη χρηματοδότηση και την ενορχήστρωση αυτής της συνεχιζόμενης γενοκτονίας κατά του λαού μας. Θεωρούμε επίσης τη διεθνή κοινότητα υπεύθυνη για την αποτυχία της να σταματήσει τη γενοκτονία».

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο