Πολιτισμός Φωτογραφία

Η εκπληκτική εικόνα που βραβεύτηκε από τη NASA: Όταν το φεγγάρι «κρύφτηκε» πίσω από το βουνό και… ευθυγραμμίστηκε με τον τρούλο

Μια εκπληκτική φωτογραφία του φεγγαριού αποθανάτισε ο φακός ενός φωτογράφου από το Τορίνο με αποτέλεσμα να βραβευτεί ως η «Αστρονομική Εικόνα της Ημέρας» για τα Χριστούγεννα από τη NASA.

Πρόκειται για την φωτογραφία του Valerio Minato στην οποία φαίνεται το φεγγάρι το οποίο είναι τέλεια ευθυγραμμισμένo με τον τρούλο της Βασιλικής Εκκλησίας Superga, που βρίσκεται κοντά στο Τορίνο, και την κορυφή του Monviso, γνωστό και ως Monte Viso, το υψηλότερο βουνό που βρίσκεται στις Κοττιανές Άλπεις.

Ο Minato είχε την ιδέα για αυτήν τη φωτογραφία από το 2017 και από τότε ξεκίνησε η εμμονή του να απαθανατίσει το φεγγάρι μαζί με τον καθεδρικό ναό και το επιβλητικό βουνό στο ίδιο πλάνο.

Αποκάλυψε επίσης ότι του πήρε έξι ολόκληρα χρόνια για να πετύχει την τέλεια λήψη και να κάνει το φωτογραφικό του όνειρο πραγματικότητα. «Το μυστικό; Αλλάζοντας προοπτική και γνωρίζοντας πώς να περιμένω», δήλωσε ο ίδιος.

Ο ίδιος μοιράστηκε τη φωτογραφία του στο Instagram και έγραψε: «Superga και Monviso είχαν ένα αξέχαστο ραντεβού με τη Σελήνη». Το διπλά ανακλώμενο φως της Γης, που ονομάζεται λάμψη ντα Βίντσι, φωτίζει ολόκληρη την κορυφή της Σελήνης.

«Δεν πρέπει να έχουμε την ιδέα ότι μόνο η τεχνολογία μπορεί πλέον να μας εκπλήξει. Μερικές φορές η τεχνική, η υπομονή και το πνεύμα παρατηρητικότητας αρκούν», δήλωσε ο ίδιος.

«Πρέπει να συνεχίσουμε στον δικό μας δρόμο, βέβαιοι ότι στην κοινότητα των φωτογράφων υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μπορούν να εκτιμήσουν την αυθεντικότητα. Μια προσεκτική και προετοιμασμένη φωτογραφία θα κερδίσει κάθε τεχνητό προϊόν», κατέληξε.

banner-article

Ροη ειδήσεων