Θέματα Παιδείας Πολιτική Σκίτσα Σχόλια

Οι γελοιογράφοι σχολιάζουν: “Τα… διπλανά μαγαζιά” / Τάσος Αναστασίου

Ιστορική μεταρρύθμιση στην παιδεία και ειδικά στην ανώτατη εκπαίδευση, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνησή του σκοπεύει να παρακάμψει το Άρθρο 16.

Στην τοποθέτησή του στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Ενισχύουμε ακόμα περισσότερο το δημόσιο πανεπιστήμιο και ταυτόχρονα διαμορφώνουμε το πλαίσιο ώστε να λειτουργήσουν επιτέλους και στην Ελλάδα μη κερδοσκοπικά, μη κρατικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό το νομοσχέδιο Πιερρακάκη δίνει την προοπτική ο τόπος μας να καταστεί κέντρο προσέλκυσης φοιτητών από το εξωτερικό. «Προτεραιότητά μας -και θέλω να το τονίσω και πάλι- είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο, που θα έχει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, με ακόμα πιο ενισχυμένο το αυτοδιοίκητό του, σε συνέχιση των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που έγιναν την πρώτη τετραετία. Ενώ, με πρόσθετη χρηματοδότηση μέσω πολλών διαφορετικών χρηματοδοτικών εργαλείων, θα μπορεί να διευρύνει και τις συνεργασίες με κορυφαία διεθνή ιδρύματα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, επανέλαβε το γνωστό αφήγημα ότι η Ελλάδα παραμένει ία από τις ελάχιστες χώρες του πλανήτη που συνεχίζει να υψώνει τείχη στην εκπαίδευση. Άρα πολύ εύστοχα ο Τάσος Αναστασίου μιλά πια για διπλανές πόρτες μεταξύ κρατικών ΑΕΙ και ιδιωτικών κολεγίων.

banner-article

Ροη ειδήσεων