Εργασιακά Κοινωνία Πολιτική

Κεραμέως: Μπορεί οι γιατροί στο ΕΣΥ να παίρνουν χαμηλούς μισθούς, αλλά… μαζεύουν εμπειρίες

Πάρτι στα κοινωνικά δίκτυα γίνεται τις τελευταίες ώρες γύρω από τη δήλωση της Νίκης Κεραμέως για τους χαμηλούς μισθούς στο δημόσιο, ειδικά αυτούς που παίρνουν οι γιατροί, σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα.

Θέλοντας να υπερασπιστεί το καθεστώς αυτό η υπουργός Εσωτερικών και μάλιστα απαντώντας κυρίως για τους γιατρούς, με αφορμή τις αυξήσεις που έδωσε η κυβέρνηση στις νέες διοικήσεις που διορίζει στα νοσοκομεία, είπε το εξής (στο Live News του Νίκου Ευαγγελάτου): «Όταν υπηρετεί κάποιος στο δημόσιο προφανώς πρέπει να ζει, πρέπει να έχει μια αξιοπρεπή διαβίωση. Εννοείται αυτό. Υπάρχει και ένα άλλο σημείο που δεν είναι αμελητέο βέβαια. Είναι η μοναδική εμπειρία που παίρνει κανείς από το δημόσιο»!

Ξεπερνώντας ως αμελητέας σημασίας μάλλον το φαινόμενο της φυγής από τη χώρα των νέων γιατρών, η κυρία Κεραμέως προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Κατάφερε έτσι να τονώσει τον… ανταγωνισμό με την Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία τρεις μέρες νωρίτερα είχε κάνει μία άλλη επική δήλωση, όταν επιχείρησε να δικαιολογήσει τις συγχωνεύσεις σχολείων και να εμφανίσει το περπάτημα χιλιομέτρων που θα είναι αναγκασμένα να κάνουν τα μικρά παιδιά ως… ευκαιρία για άσκηση!

Να σημειωθεί ότι τα νέα μισθολόγια των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων φτάνουν τις αμοιβές στις 5000 ευρώ, όταν εφημερίες γιατρών παραμένουν απλήρωτες επί μήνες και οι μισθοί των εργαζομένων την υγεία είναι καθηλωμένοι.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας