Κοινωνία Οικονομία Πολιτική

Με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών ψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο – έκτρωμα

Με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών ψηφίστηκε το νομοσχέδιο – έκτρωμα που εκτοξεύει την φοροληστεία σε βάρος των αυτοαπασχολουμένων, επαγγελματιών και επιστημόνων.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συζήτησης στην Βουλή τόσο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, όσο και οι άλλοι βουλευτές του Κόμματος, κατέρριψαν τα κυβερνητικά ψεύδη για την δήθεν πάταξη της φοροδιαφυγής και ανέδειξαν τις πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου, δηλαδή αφενός την φοροαφαίμαξη των αυτοαπασχολουμένων προκειμένου να βρεθεί κι άλλο ζεστό χρήμα για το μεγάλο κεφάλαιο και αφετέρου να οδηγηθούν σε οικονομικό αφανισμό ακόμα περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι για να «ανοίξει κι άλλος χώρος» στην καπιταλιστική αγορά για τους ομίλους.

«Άσφαιρη» και βολική προς την κυβέρνηση ήταν η κριτική των αστικών κομμάτων που αποδέχονταν την βάση της «πάταξης της φοροδιαφυγής» στους μικρούς επαγγελματίες, αφήνοντας στο απυρόβλητο την προκλητική φοροασυλία που απολαμβάνουν εφοπλιστές, τραπεζίτες και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Τη στάση αυτή κράτησαν οι βουλευτές όλων των …αποχρώσεων, από τους ακροδεξιούς «Σπαρτιάτες» μέχρι τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και «Νέας Αριστεράς», ήτοι των κομμάτων που ως κυβερνήσεις εφάρμοσαν την ίδια άδικη φορολογική πολιτική σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Σημειώνεται ότι τόσο χθες που ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια, όσο και σήμερα κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου, υπήρξαν δυναμικές κινητοποιήσεις αυτοαπασχολουμένων και επαγγελματιών έξω από την Βουλή που διατράνωσαν την καταδίκη τους στη φορολεηλασία.

Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο στο σύνολό του, στεκόμενο στο πλευρό των αυτοαπασχολουμένων και ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία.

Επί της αρχής υπέρ ψήφισαν 158 βουλευτές, κατά 140 σε σύνολο 298. Υπέρ του άρθρου 7 του νομοσχεδίου «Πρόστιμα για παραβάσεις έκδοσης στοιχείων λιανικής από Φορολογικό Ηλεκτρονικό Μηχανισμό», τάχθηκαν 169 βουλευτές. Κατά δήλωσαν 129 βουλευτές.
Από 902.gr
banner-article

Ροη ειδήσεων