Εργασιακά Κοινωνία Οικονομία Συν & Πλην Σχόλια Τοπικά

Φορολογικό νομοσχέδιο και αποχή δικηγόρων / οι νέοι και αδύναμοι στον Καιάδα;

“Αλίμονο στους νέους!” ήταν ο τίτλος παλιάς ελληνικής ταινίας, από τις καλύτερες, με πολύ εύγλωττο τίτλο. Ίσως ταιριάζει να προσθέσουμε στον τίτλο σήμερα και το: “Αλίμονο στους νέους επιστήμονες!”

Οι δικηγόροι της Ημαθίας προχώρησαν το πρωί σε συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου της Βέροιας, δηλώνοντας έτσι τη διαμαρτυρία τους για την επιβολή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Και θα πουν πολλοί “Μα, γιατροί και δικηγόροι βγάζουν τόσα, να φορολογηθούν, να πληρώσουν!”

Ίσως οι μεγάλες δικηγορικές εταιρείες και κάποιοι μεγαλοδικηγόροι βγάζουν πολλά. Και δεν ξέρουμε πώς φορολογούνται. Οι μικροί, όμως; Αυτοί που άνοιξαν ένα γραφείο και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να το κρατήσουν; Αυτοί που το έκλεισαν και δουλεύουν από το σπίτι προσπαθώντας να επιβιώσουν; Μικροί μεγάλοι στο ίδιο τσουβάλι, αφού το νομοσχέδιο τους εξισώνει;

Κι αυτοί, που τώρα τελειώνουν και πίστευαν πως πηγαίνοντας σε μια σχολή, που την επέλεξαν, γιατί ήταν το όνειρό τους και πάλεψαν σκληρά, αφού είχε τόσο υψηλά μόρια εισαγωγής; Που πανηγύρισαν, όταν πέρασαν, ελπίζοντας σ’ ένα καλύτερο αύριο; Τι θα απογίνουν; Θα δουλέψουν στις μεγάλες δικηγορικές εταιρείες με μισθούς πείνας που δεν ξεπερνούν τα 400 με 500 ευρώ;

Κάποιος από την Κυβέρνηση είπε για τους νέους δικηγόρους, που διαμαρτύρονταν για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όταν πρωτοδημοσιεύτηκε η είδηση για την εφαρμογή του: “Μα γιατί δεν πάνε να γίνουν ντελιβεράδες, αφού δεν τα καταφέρνουν; Πιο πολλά θα παίρνουν!” Πάλι καλά που δεν είπε να τους πετάξουμε στον… Καιάδα!

Αν αυτό δε λέγεται ωμός κυνισμός, τότε πώς λέγεται;

Οι δικηγόροι της Ημαθίας χρησιμοποιούν στο πανό τους μια λέξη: “Δικαιοσύνη”. Είναι αρκετή.

Το νομοσχέδιο, βέβαια, δεν θίγει, όμως, μόνο τους δικηγόρους. Θίγει όλους τους μικρούς  και αδύναμους επιστήμονες και επαγγελματίες, κυρίως τους νέους. Έτσι οι νέοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα και ίσως χωρίς επιστροφή.

far

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας